Microsoft Windows szerver licensz
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Microsoft Windows szerver licensz

A cég bejelentése szerint egy teljesen új típusú DCI (datacenter interconnect) technológiát vezetnek be saját szerverfarmjaik esetében, ami nagy csapást jelent a kifejezetten erre a célra szánt, dedikált eszközöket készítő gyártóknak.

A HP, a Cisco, a Juniper Networks és az Infinera egyaránt gyártanak dedikált DCI eszközöket. A LightReading értesülései szerint a Microsoft azonban helyettük az Inphi segítségét vette igénybe, egy kis félvezetőkkel és optikai eszközökkel foglalkozó vállalatét, így olyan DCI-eszközöket fejlesztettek ki, amelyek összekapcsolhatóak létező hardvereikkel és így nem szükséges további hardverek használata.

A ColorZ kódnévre keresztelt eszközöket a szilícium-fotonika segítségével alkották meg. Az együttműködést csak néhány nappal...

A Microsoft számára hosszú ideje fontos kérdés már az energiafelhasználás. Adatközpontjaik rengeteg energiát emésztenek fel, azzal pedig, hogy éppen igyekeznek meghódítani a felhőszolgáltatások piacát, csak még több szerver üzemeltetését kell megoldaniuk. Ezt azonban igyekeznek környezetbarát módon tenni.

A vállalat 2012-ben kezdett bele, hogy 100 százalékig szénmentesítse magát. A projekt keretében azt a szokatlan taktikát kezdték el alkalmazni, hogy saját részlegeiktől szednek be "díjat" azért a kibocsájtott üvegházhatású gázmennyiségért, melyért felelősek. A formabontó stratégia a jelek szerint remekül működik.

Legutóbbi jelentésében a vállalat azt írja, hogy a saját maguktól beszedett díjakból már 10 milliárd kilowattóra tiszta energia előállítását...

Open Value Előfizetés (OVS)

A licenc fontosabb jellemzői:

 • Névre szóló licenc
 • 3 éves előfizetés, éves, elosztott díjfizetési megoldással
 • Szoftverbérleti konstrukció
 • Frissítési Garanciát (SA) tartalmaz
 • Licenc a teljes géppark számára
 • Az előfizetési időszakra EUR-ban számolt árgarancia

Az alaptermékek száma év közben változhat. Csökkenhet, de csak maximum 5PC-ig, illetve nőhet is év közben. A díjfizetés csak évfordulókor esedékes. Addicionális termékek esetében a teljes éves díj kifizetése szükséges.

Alaptermékek:

 • Eindows Professional Upgrade/Software Assurance
 • Office
 • CAL (Client Access Linense)

Addicionális termékek:

A 3 éves előfizetési...

A Windows Server 2012 R2 után az Essentials R2 verzió előzetese is megjelent, amely elérhető a Microsoft weboldalán. A Windows Server Essentials kimondottan kisvállakozásoknak szánt operációs rendszer. A szoftver korábban tartalmazta a SharePoint és Exchange Server funkciókat, de a 2012-es verzióban ezek már nincsenek benne. A Microsoft elgondolása szerint a kisvállalkozások Office 365 előfizetés használnak a feladatok ellátására.

A Microsoft az új szoftver verziót úgy alakította ki, hogy ne csak helyben telepítve lehessen egyszerűen használni, hanem akár a felhőben is. Ennek érdekében kikapcsoltak benne azokat a funkciókat, melyek nagy adatforgalmat és emiatt magas költséget okoznak(a kliensek automatikus mentése, a Storage Spaces).
Az új R2-es verzióban külön panelen meg lehet...

A Microsoft a napokban ismertette a Windows Server 2012 R2 fejlesztéseit. Az R2-es csomag egy nagyobb frissítése a Windows Server 2012-es operációs rendszernek, amely nem csak egy szervizcsomag, hanem sok funkcionális újdonságot tartalmaz, amelyek főként a virtualizációban, adattárolásban, hálózatban, menedzsmentben és biztonságban látszódik leginkább.

Virtualizáció

A Windows Server 2012-ben több újdonságot találunk a virtualizáció területén. Az új verzióban a Hyper-V akár 320 processzormagot és 4TB memóriát is kezelhet, az egy időben futó virtuális gépek száma 1024db, a maximális lemezkép-méret pedig 64TB, amelyet menet közben lehet méretezni. A lemezképeket felére is össze tudja tömöríteni a Hyper-V, így a VM gyorsabban költözhet egyik fizikai szerverről a másikra. A...

Az Open Value licencek "örökös" használati jogot adó nevesített mennyiségi licencek, melyek kétoldalú szerződés megkötésével érhetőek el, és a vállalatban működtetett összes számítógépre vonatkoznak. Akkor érdemes ezt a konstrukciót választani, ha a vállalat kis vagy közepes méretű, minimum 2db számítógéppel rendelkezik, részletfizetési lehetőséget és frissítési garanciát is szeretne.

A szerződés megkötéséhez szabadon kiválasztott termékekhez tartozó legalább öt licencet kell venni. A konstrukcióban a végfelhasználó a termékeket és a termékek verziókövetését vásárolja meg három évre, éves elosztott fizetési konstrukció keretében. A harmadik év végén a termék használati joga a végfelhasználóé lesz. Amennyiben szeretné, további három évre...

Az OLP „örökös” felhasználói jogot biztosít, ami azt jelenti, hogy a termék felhasználási feltételeinek betartása mellett a felhasználó a terméket időbeni korlátozások nélkül használhatja. Az OLP a végfelhasználó nevére kiállított mennyiségi licenc. Ezen licenctípus esetében a legfontosabb feltétel, hogy legalább öt Microsoft OLP licencet kell vásárolni. Az OEM-el ellentétben ez a licenc nem kötődik hardver eszközhöz, így egy esetleges gépcsere esetén nincs szükség új licenc megvásárlására, az későbbiekben bármikor újra feltelepíthető.

Ha például egy gépet le kell cserélni, akkor a rajta futó operációs rendszert nem kell újra megvenni. Vagy esetleg egy netbook esetében ha ellopják, az operációs rendszer licenc megmarad.

OLP licensz is rendelhető nálunk,...

Az OVS(Open Value Subscription) licencek kötött időszakra szóló nevesített licencek, melyek előfizetéses formában érhetőek el. Ez gyakorlatilag szoftverbérlésnek minősül. Az OVS három éves konstrukció, ahol a felhasználó a terméket az előfizetési díjért cserébe a szerződés időtartama alatt használhatja. A 3 éves szerződés éves díjfizetési periódusokra bomlik, melyet a szerződés megkötésének évfordulója jelöl ki.

Az előfizetési díj az operatív leasing szabályainak megfelelően költségként elszámolható. A szoftverek mindegyike tartalmazza a Frissítési Garancia szolgáltatást, azaz a legfrissebb termékváltozatok használhatóságát az előfizetés idejére. A licenc a mennyiségi konstrukciókhoz hasonlóan mennyiségi telepítés lehetőségét és a nyelvi változat...

Az OEM a leggyakrabban használt licenszelés. Valószínűleg az ára miatt a legkedveltebb, azonban a licenc-nek vannak hátrányai is. Többek között: örökös felhasználási jogot biztosít, azonban nem névre szól, hanem egy számítógéphez kötött licensz, attól a későbbekben el nem választható. Tehát ha az adott számítógép lecserélésre kerül, akkor az új eszközre új licenszt kell venni.

Az OEM szoftver általában a megvásárolt számítógépre előtelepítve érkezik. Ebben az esetben a gép bekapcsolásakor elfogadott végfelhasználói licencszerződés szerint a végfelhasználó és a gyártó között szerződés jön létre. Az OEM licenszek jogtisztaságát az ún. COA(Certificate of Authority, azaz “Eredetiséget igazoló tanusítvány”) matrica biztosítja, melyet rá kell ragasztani a...

A teljes körű rendszerfelügyelet

A System Center 2012 teljeskörű támogatást nyújt valamennyi IT üzemeltetési feladat elvégzéséhez, beleértve:

 • A hardverek, szoftverek, alkalmazások és szolgáltatások felügyeletét
 • Szerverek, hálózati eszközök, PC-k, laptopok és mobil eszközök felügyeletét
 • Fizikai és virtuális gépek felügyeletét
 • Heterogén környezetek felügyeletét
 • Privát felhők kialakítását, valamint privát, publikus és hibrid felhők felügyeletét

Szerverfelügyelet

A System Center 2012 szerverfelügyeleti licencek az összes System Center 2012 komponenst tartalmazzák. A System Center használatához nem szükséges sem külön felügyeleti konzolt, sem SQL Servert vásárolni, a működéshez szükséges funkciók és komponensek mind a szerverfelügyeleti...

A Windows Small Business Server 2011 Premium Add-On nem egy önálló termék, hanem a SBS 2011 Standard vagy Essentials mellé választható kiegészítőcsomag. Kisvállalatok számára nyújt rugalmas és költséghatékony megoldást. Tartalmaz egy SQL Server 2008 R2 for Small Business szervert, valamint egy teljes értékű második Windows Server 2008 R2 Standard licencet, amin Hyper-V virtualizáció és Remote Desktop Services (RDS) szolgáltatás is futtatható.  Használatával további szervereket állíthatunk be a vállalat meglévő Windows SBS 2011 hálózatába.

A kiegészítő Premium Add-on csomag alapja a Small Business Server 2011, mely kizárólag 64 bites verzióban érhető el, tehát a szoftver futtatásához 64 bites processzorra épülő szerver szükséges. Minimális rendszerkövetelmény: 2GHz-es...

Szeptemberben érkezik a Microsoft új szerver szoftvere, a Windows Server 2012. Négy változatban lesz elérhető (Foundation, Essential, Standard, Datacenter). A Foundation és Essentials korlátozott, (15, illetve 25) felhasználói licencet biztosít, míg a Standard és Datacenter felhasználói korlát nélkül érkezik, a különbség a támogatott virtuális gépek számában van. A Windows Server 2012 új fájlrendszert is kap (ReFS - Resilient File System), amely nagy mennyiségű megosztott adatok esetén is rugalmas fájlkezelést tesz lehetővé.

A Windows Server 2012 két főbb kiadása a Standard és a Datacenter lesz. A Datacenter és a Standard között képességekben egyébként semmilyen különbség nem lesz, mindkettő ugyanolyan funkciólistával rendelkezik és mindkettőhöz kell CAL is. A licencekre...

Érvek a mennyiségi licenszkostrukciókban való vásárlás mellett:

Újratelepítés, hibaelhárítás

A számítógépek – minden más termelőeszközhöz hasonlóan – időnként meghibásodnak, karbantartásra szorulnak. A karbantartási díjak jókora hányadot képviselnek minden cég IT költségvetésében, a PC-k és szerverek munkamenetből történő kiesése (leállása) pedig anyagi károkat okoz. Az OEM és dobozos szoftverrel telepített PC-k hibaelhárítása az esetek nagy részében csak helyszíni kiszállással oldható meg. Ezzel szemben a mennyiségi telepítők távolról történő telepítésre, hibaelhárításra vannak optimalizálva, így ritkábbá válnak a sürgősségi kiszállások és csökken az állásidő, ezáltal a végfelhasználó jelentős költségeket takaríthat meg.

Windows Small Business Server 2008 (SBS 2008) integrált kiszolgálói megoldás, melynek segítségével cége gondoskodhat üzleti adatai védelméről, fokozhatja a munka hatékonyságát, és professzionálisabb képet sugározhat az ügyfelek felé. A Windows Small Business Server 2008 egyetlen integrált megoldás formájában kínál nagyvállalati kategóriájú technológiákat az adatok biztonsági mentéséhez és visszaállításához, levelezéshez, táveléréshez, fájl- és nyomtatómegosztáshoz, belső webhelyek üzemeltetéséhez, valamint a mobil eszközök támogatásához.

 1. Átfogó, teljes körű megoldás. A Windows Small Business Server 2008 megóvja attól, hogy feltevésekre alapozva válogassa össze a hálózatkezelő szoftvereket, mert egyetlen megoldásban ötvözi a Microsoft vállalatok által...

Bemutatták a Microsoft SQL Server 2012 végleges változatát, amely a világ legszélesebb körben telepített adatplatformjának legfrissebb verziója. Az SQL Server 2012 könnyen és hatékonyan konvertálja át az adatokat üzleti döntésekhez felhasználható információvá. A Microsoft elkötelezett az adatok mérettől és helytől független kezelése mellett. Ezen stratégia részeként további információkat fedett fel egy Apache Hadoop alapú szolgáltatás Windows Azure-ra történő kiadásával kapcsolatban.

Bizonyított képességek

Az SQL Server 2012-t már több száz nemzetközi cég használja üzleti kritikus rendszereihez, például a Volvo, a Revlon, a HSN, a Sanofi Pasteur, a Klout vagy az LG Chemical. Azok a vásárlók, akik ezt a relációs adatbázis szervert használják, egy kiterjedt hardver...

A Small Business Server 2011 esetében ugyanazt a receptet követi a Microsoft, ami korábban már bevált. A szoftver alapja a Windows Server 2008 R2, emellett tartalmazza az Exchange Server 2010 SP1-et, valamit a SharePoint Foundation Server 2010-et. Kiegészítőként (Premium Add-On) megvásárolható a Small Business Serverhez a SQL Server 2008 R2 is.

Az új képességek közül érdemes kiemelni a mobil eszközökre is kiterjeszthető biztonsági beállításokat, valamint a Remote Web Accesst, amely egy böngészőn keresztül bárhol elérhetővé teszi a szerveren tárolt állományokat. Az SBS 2011 Standard-ban megjelentek olyan gyorsbeállítási lehetőségek és panelek is, amelyeken elvégezhetőek a hétköznapi feladatok. Az egyik ilyen az Internet Address Management Wizard, ahol egy cég a weboldalát tudja...

A Microsoft Exchange Server 2010 használatával eddig nem tapasztalt szintű megbízhatóság és teljesítmény érhető el. A szoftver ehhez olyan funkciókat kínál, amelyek egyszerűbbé teszik a rendszergazda munkáját, elősegítik a vállalati információátvitel védelmét, és jobban kielégítik a felhasználók nagyobb üzleti mobilitás iránti igényét. Az Exchange legújabb kiadásának segítségével jobb üzleti eredményeket érhet el, miközben kézben tarthatja a rendszerbe állítás, a felügyelet és a szabályozási előírásoknak való megfelelés költségeit. Az Exchange az üzembe helyezési lehetőségek legszélesebb választéka mellett információszivárgás elleni integrált védelmet és fejlett megfelelőségi funkciókat is kínál, amelyek együtt a piacon elérhető legjobb üzenetkezelő...

A Windows Small Business Server 2008 olyan elérhető árú, teljes körű megoldást kínál a kisvállalatok számára, amely biztosítja a fontos adatok védelmét, és elősegíti az üzleti növekedést. Az integrált kiszolgálói megoldás segítségével a kisvállalatok gondoskodhatnak létfontosságú üzleti adataik védelméről, fokozhatják a napi munka hatékonyságát, és professzionális képet sugározhatnak ügyfeleik felé. A Windows Small Business Server 2008 a rendkívül sikeres Windows Small Business Server 2003 R2 termék legújabb főverziója.

Integrált megoldás - elérhető áron

A Windows Small Business Server 2008 rendszer kisvállalatok számára készült. Tervezésénél fontos szempont volt, hogy együttműködjön a meglévő technológiákkal. A rendszer a Microsoft ajánlott eljárásaira...

A Windows Server 2008 R2 kiadása a díjnyertes Windows Server 2008 alapjaira épül, és a létező technológiák továbbfejlesztése mellett olyan új funkciókat kínál, amelyek révén az informatikai szakemberek növelhetik kiszolgálói infrastruktúrájuk megbízhatóságát és rugalmasságát. Az új virtualizációs eszközöknek, webes erőforrásoknak, a kezelhetőség terén megvalósított fejlesztéseknek és a Windows 7 rendszerrel való integrációnak köszönhetően időt és pénzt takaríthat meg, továbbá megfelelő platformot biztosíthat a dinamikus, hatékonyan felügyelt adatközpontok számára. A hatékony eszközök – egyebek között az Internet Information Services (IIS) 7.5-ös verziója, a frissített Kiszolgálókezelő és Hyper-V platform, valamint a Windows PowerShell 2.0-s verziója –...

Adatbáziskezelőre szinte minden vállalatnak szüksége van. Az adatbáziskezelők piacán jelentős részesedéssel bír a Microsoft SQL, részben technológiai megoldásai, részben más népszerű Microsoft rendszerekkel való kompatibilitása miatt. A Microsoft SQL Server 2008 Standard szinte bármilyen feladatra bátran ajánlható. Maximum 2 processzoros rendszeren fut, de sem memóriára, sem az adatbázisok méretére nincs semmilyen korlátozás. A nagyobb rendelkezésre állást akár clusterezéssel is növelheti.

Az SQL Server 2008 segít az adatok kezelésében, bárhol és bármikor ezzel megvalósítva a Microsoft adatplatform vízióját. Közvetlenül az adatbázisban lehetővé teszi a strukturált adatok, a félig strukturált és az olyan strukturálatlan dokumentumok tárolását, mint pl. a képek, a...

Az Open Value ( teljes vállalati) licencek „örökös" felhasználási jogot adó nevesített mennyiségi licencek, melyek kétoldalú szerződés megkötésével érhetőek el, és a vállalatban működtetett összes PC-re vonatkoznak.

OVL konstrukcióban a végfelhasználó a termékeket és azok - a szerződés végéig érvényes - verziókövetését vásárolja meg a felhasználó, éves elosztott fizetési konstrukció keretében. A harmadik év végén a termék felhasználási joga az ügyfélé lesz, azt további három évre verziókövetéssel felruházhatja új szerződés, vagy a meglévő szerződés meghosszabbítása keretében. A PC-k számának növekedését és új addicionális termék rendelését havi rendszerességgel kell megtenni.

Néhány elérhető licensz:

(P73-01612) Windows Svr Std Euro...

A Windows Remote Desktop Services CAL egy hozzáadott képesség, központi munkaasztal szolgáltatási architektúra biztosítására, ami lehetővé teszi a munkaasztal környezetek futtatását, menedzselését virtuális gépeken, egy központi szerveren.

A licensz OLP konstrukcióban érhető el:

(6VC-01164) Microsoft Win Remote Desktop Srv CAL 2008 SNGL OLP