Szerver bővítés és alkatrész
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Szerver bővítés és alkatrész

Bemutatta a Samsung a csúcskategóriás, szerverekbe szánt SSD-jét, mely 3,2TB kapacitású. A gyártó új terméke mind kapacitásban, mind pedig teljesítményben a kategória élmezőnyébe tartozik. A Samsung SM1715 modellszámú SSD egy PCI Express felületű bővítőkártya. Ez azért lényeges, mert az ilyen nagy teljesítményű meghajtók sebességét a SAS/SATA interfész nagyban korlátozná. Az eszköz olvasási csúcssebessége 3GB/s, míg írási sebessége 2,2GB/s. Az IOPS teljesítmény olvasás esetén 750 ezer művelet másodpercenként, az írási sebesség pedig 130 ezer IOPS.
A gyártó V-NAND chipekből építette a meghajtót, mivel a vertikálisan rétegezett NAND nagyban csökkenti az egymás melletti cellák közötti interferenciát, amivel hozzájárul a memória sebességének javításához és...

A Seagate az első gyártó, aki 8TB tárhelyet rakott egy merevlemezbe. Egyenlőre csak néhány kiemelt vállalati ügyfelének lesz elérhető az új nagykapacitású HDD, hogy a szerver gépekben tesztelhessék. Az új lemez érdekessége, hogy a nagy tárhelyet az adatsűrűség növelésével érte el. A hélium gáz alkalmazása nélkül a 3,5"-os házba csak 6db lemezt tettek, melyek kb. 1,3TB/db tárterülettel bírnak. A már korábban bemutatott 6TB-os Seagate HDD esetében 1TB volt a használt lemezenkénti kapacitás. Most az új modellel ezt bőven túlszárnyalták.
Az új merevlemez specifikációja egyenlőre még nem ismert, így nem lehet pontosan tudni, hogy milyen megoldással érték el ezt az adatsűrűséget. Valószínűsíthető azonban, hogy a cég a Shingled Magnetic Recording eljárást használta,...

A Western Digital új modellekkel egészíti ki a Red és a Red Pro merevlemezeit. A "piros" lemezeket a gyártó főként otthoni és irodai NAS-okba szánja. Az új 3,5"-os Red meghajtók 5TB és 6TB kapacitásban lesznek elérhetők, a Red Pro pedig 2-4TB-ig terjedő kapacitással. Az új Red merevlemezek a NASware 3.0 szoftverrel is kiegészülnek, amely fokozza a rendszerek megbízhatóságát és teljesítményét. A zaj és a rázkódás csökkentése érdekében a lemezek a 3D Active Balance Plus technológiával is kiegészülnek, amivel az élettartam is növelhető.

  • Az új Red sorozatot a gyártó főként otthoni vagy kisirodai környezetekbe szánja. Olyan NAS-okba, melyek 1-8db HDD befogadására alkalmasak. A 6TB-os modellek 5db 1,2TB-os lemezzel dolgoznak és 64MB puffer tartozik hozzájuk. Ezek a lemezek a...

Már tavaly megjelentek a Samsung első, V-NAND flashmemóriára épülő SSD-i, melyek főként vállalati felhasználásra ajánlottak. Most pedig elindult az otthoni kategóriás meghajtó gyártás, melyek elérhetőek 1TB-os, 512GB-os, 256GB-os és 128GB-os változatban is. Emellett szerverekbe, tárolókba is kínál a gyártó V-NAND SSD-ket, melyek 240GB, 480GB és 960GB kapacitással érhetők el, maximális írási sebességük 14 ezer IOPS, olvasás esetén pedig 90 ezer IOPS. Ezek az új SSD-k már második generációs V-NAND memóriachipeket tartalmaznak.

A növekvő igényeknek megfelelően egyre nagyobb kapacitású SSD-ket próbálnak készíteni a gyártók. Ezt az ún. MLC memóriák alkalmazásával próbálták elérni, amikor is egy memóriacella több bit információt tárol. Ennek a hátránya, hogy a...

Az Eaton bemutatta az új, RE szériás IT szekrényeit. Az új szekrények megfizethető áron érhetőek el, melyeket főleg hálózati és kisebb szerver alkalmazásokhoz tervezett a gyártó. Az elkészítés és tervezés során a viszonteladók és a rendszerintegrátorok igényeit tartották szem előtt. Így az új RE sorozat és a már meglévő RP sorozat minden igényt kielégítő termékkínálatot biztosít. Az RE széria a kisebb, az RP széria a nagyobb rendszer.

Az új sorozat 27U és 42U méretben érhető el, mely 800mm vagy 1000mm mélységben kapható. A szekrények több szerver és informatikai eszköz tárolására is képes kábelezéssel együtt. Több kiegészítővel is rendelkezik, mint például a gurítókerekek, földelő készlet, csúszósínek, gyorskioldós oldalfalakat. Az RE széria...

A napokban bemutatta az eddigi legnagyobb, szerverekbe szánt memóriát a Hynix, a 128GB-os DDR4-es modult. A gyártó az új modullal megduplázta az eddigi legnagyobb, 64GB-os modell kapacitását. Az új eszköz 8 gigabites DDR4-es chipekre épül, melyek 20 nanométeres eljárással készültek. A modul 2133MHz-en működik 64 bites I/O-val, és nagyjából 17GB/s adatot tud forgalmazni, ráadásul alacsonyabb feszültségen működik, mint a DDR3-as modul (1,35V helyett csak 1,2V-on üzemel).

Az új memóriaszabvány két legfontosabb újdonsága tehát a jóval magasabb sávszélesség és az alacsonyabb feszültség, melynek köszönhetően alacsonyabb a fogyasztása is. Az új DDR4-es lapkák és modulok sorozatgyártása ugyan már elindult, de még nincsen hozzá processzor és chipset, melyek támogatnák az új...

Új, 6TB-os vállalati merevlemezt adott ki a Seagate. Az új eszköz 28%-al gyorsabb, mint a korábbi 4TB-os modell. A 3,5"-os, 7200rpm-es Enterprise HDD 5TB-os, 4TB-os és 2TB-os változatban is kapható. Az új lemez 12Gbps sebességű SAS vagy 6Gbps sebességű SATA csatolással is elérhető és kimondottan folyamatos üzemeltetésre tervezték.
Nem a Seagate az első, aki ekkora kapacitású merevlemezt adott ki. A Western Digital például már tavaly év végén bemutatta a 6TB-os Ultrastar He6 merevlemezét, melynek házát héliummal töltötték fel a forgó lemezek által keltett turbulencia csökkentése érdekében. Ezáltal kisebb fogyasztást és kevesebb hőtermelést értek el. Az alacsony turbulencia miatt házban több lemeznek jut hely, így a WD 7db tányérral érte el a 6TB-os kapacitást.

A Seagate nem...

Az Eaton bemutatta új 5E szünetmentes tápegység sorozatát. Az eszközök kompakt kialakításúak, melyek kedvező áron biztosítanak megbízható energiaellátást és védelmet. Szerverek, asztali PC-k, munkaállomások, hálózati eszközök védelmét egyaránt biztosítja, még azoknak is, akik alacsony költségvetéssel rendelkeznek. Az eszközök egyszerűen telepíthetőek, és még a belépő szintű változatai is automatikusan integrálhatóak a különböző energiamenedzsment rendszerekbe.
A 5E Line-interaktív UPS továbbfejlesztett automatikus feszültségszabályozója kiküszöböli a feszültségingadozást az akkumulátor használata nélkül. Ennek köszönhetően a rá kötött eszközök állandó minőségű áramellátást kapnak, és amikor probléma lép fel a hálózati áramellátásban, akkor az...

A Samsung nemrég bejelentette az első, V-NAND chipekre épülő SSD-t. Az új technológia vertikálisan rétegezett memóriachipeket alkalmaz a nagyobb teljesítmény és a fáradás hatásainak csökkentése érdekében, mely először a vállalati kategóriás SSD-kben lesz bevezetve(960GB és 480GB 2,5"-os SSD). A 3D V-NAND technológiának köszönhetően 20%-os teljesítménynövekedés és 40%-os energiamegtakarítás érhető el. A vertikálisan rétegezett V-NAND lecsökkenti a cellák közötti interferenciát, amivel nagyban javítja a memória sebességét és növeli annak élettartamát. A V-NAND SSD-k nagyjából 35 ezer írási ciklust bírnak fáradás nélkül, az eddigi normál néhány ezerrel szemben.

Ez a fáradás főként vállalati környezetben probléma, mivel a folyamatosan működő szerverek és az...

Az egyik legnagyobb merevlemez gyártó, a Seagate is elkezdte az SSD gyártást és forgalmazást. Már régóta tervezték az új termékkör bevezetését, de most jött el az ideje, hogy a Seagate is belépjen a fontosabb SSD piacokra.
Két sorozattal, a 600-as és az 1200-as modellekkel jelentkezett a gyártó. Az 1200-ast a vállalati szférába szánták főként szerverekbe, míg a 600-ast a normál felhasználóknak. A 600-as sorozatból készült egy alap modell és egy PRO jelzésű is. A 6 Gbps-os SATA csatolóra köthető 2,5"-os SSD-k 19 nm-es technológiával készülő MLC NAND flash lapkákat használnak, melyek gyártója a Toshiba. Ezek vezérlését egy LAMD LM87800-as chip látja el. Lényegében ugyanilyet használ a Corsair a Neutron típusú SSD-iben.

A 600-as sorozatú termékek főbb jellemzői:

A Kingston Technology Company a világ vezető független memória gyártója. Jelenleg több, mint 2000 termék található portfóliójában, melyek között szinte minden eszköz memóriaigényének megfelelő memória típus megtalálható. A cég a világ egyik legnagyobb memória modul gyártója, memória moduljai a legmegbízhatóbbak közé tartoznak. A Kingston az összes memória modulra teljes élettartamú garanciát vállal! Természetesen csak abban az esetben, ha a hiba az alapanyagban van, vagy a gyártás során keletkezett.

Mivel a Kingston memóriák árban jóval kedvezőbbek, mint például a gyári brand szerver memóriák, ezért előszeretettel használnak szerverek esetében a gyártói memóriát kiváltó Kingston-t.
A manapság leggyakrabban keresett szerverek és a hozzájuk ajánlott Kingston...

Hivatalosan is bemutatkozott a szerverekbe szánt Centerton kódnevű Atom processzor, amely a Bordenville platform része. A szerverekbe szánt processzor 32 nm-es gyártástechnológiára épül, és két darab Saltwell processzormagot tartalmaz, melyek támogatják az x86-64 utasításkészletet. Emellett az említett processzor magonként két logikai szálat kezel köszönhetően a Hyper-Threading technológia alkalmazásának. A lapka egycsatornás DDR3-as memóriavezérlője az 1333 MHz-es ECC-s modulokat is támogatja, és modulonkénti 8GB-os memóriák használata is működik.

8 csatornás PCI Express vezérlője van. A lapkán belüli kommunikáció 8,5GB/s-os belső busszal dolgozik az I/O kommunikáció esetében, emellett a Saltwell mag kiegészült a VT-x technológia támogatásával.

Az új Atom az alacsony...

Az AMD egy évvel ezelőtt jelentette be az Orochi lapkára épülő Opteron processzorokat, melyek a 2010-ben bemutatott Maranello szerverplatformhoz készültek. A vállalat továbbra is erre a rendszerre alapoz, így az új Opteron 6300-as sorozat lényegében csak abban különbözik az elődtől, hogy a cég a Bulldozer modulokat Piledriver modulokra cserélte. Ennek megfelelően a visszafelé kompatibilitás tökéletes, így a Socket G34-es foglalattal rendelkező négyutas szerverek ideális fejlesztési opciói lehetnek az Abu Dhabi kódnevű processzorok. Ez fontos szempont, mivel a Maranello szerverplatformmal még a 12 maggal rendelkező Magny-Cours processzorok startoltak, így a legelső szervereknél az új termékek hatékonyabbak, vagyis olcsón megoldható a vállalatoknak a fejlesztés.

Alapjaiban az új...

A RAID független lemezek redundáns tömbje. Ez egy olyan technológia, mely lehetővé teszi a nagy megbízhatóságú redundáns tároló rendszerek kialakítását úgy, hogy az egyes eszközöket tömbbe rendezi. A RAID-ben három kulcs koncepció kombinálásával érik el az adatok redundáns tárolását, a problémák felismerését és lehetőség szerinti javítását. A tükrözés, amikor az adatokat egynél több lemezre másolják; a "csíkozás", amikor az adatokat felszeletelik és szétosztják egynél több lemezre; és a hibajavítás, amikor redundáns adatok hozzáadásával teszik lehetővé a hibák felismerését és lehetőség szerint javítását. A szerverekben különböző RAID szinteknél egy vagy több ilyen technikát alkalmaznak a követelmények függvényében. A különféle RAID technológiák...