Samsung csúcskategóriás szerver SSD
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Samsung csúcskategóriás szerver SSD

Bemutatta a Samsung a csúcskategóriás, szerverekbe szánt SSD-jét, mely 3,2TB kapacitású. A gyártó új terméke mind kapacitásban, mind pedig teljesítményben a kategória élmezőnyébe tartozik. A Samsung SM1715 modellszámú SSD egy PCI Express felületű bővítőkártya. Ez azért lényeges, mert az ilyen nagy teljesítményű meghajtók sebességét a SAS/SATA interfész nagyban korlátozná. Az eszköz olvasási csúcssebessége 3GB/s, míg írási sebessége 2,2GB/s. Az IOPS teljesítmény olvasás esetén 750 ezer művelet másodpercenként, az írási sebesség pedig 130 ezer IOPS.
A gyártó V-NAND chipekből építette a meghajtót, mivel a vertikálisan rétegezett NAND nagyban csökkenti az egymás melletti cellák közötti interferenciát, amivel hozzájárul a memória sebességének javításához és növeli annak élettartamát. A V-NAND flashmemória-cellák több tízezer írási ciklust is kibírnak fáradás nélkül, míg a 20 nanométer körüli csíkszélességgel gyártott MLC cellák már pár ezer ciklus után elkezdenek elfáradni.

A V-NAND-nak köszönhetően az új SSD kifejezetten alkalmas a vállalati szerverekben való használatra, ahol általában az SSD-ket a sűrűn elért adatok tárolására használnak. A gyártó állítása szerint az SSD naponta akár 10x is teleírható, és így is kibír 5 évet fáradás nélkül.

A 3,2TB kapacitású SSD mellett a feleakkora, 1,6TB méretű is megjelenik, szintén PCI Express kártyán. Emellett vannak a gyártónak hagyományosnak mondható, 2.5"-os SSD-i is, melyek 1,6TB és 800GB kapacitásúak, melyek ugyancsak V-NAND lapkákra épülnek.