Bemutatkozott a szerverekbe szánt Atom
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Bemutatkozott a szerverekbe szánt Atom

Hivatalosan is bemutatkozott a szerverekbe szánt Centerton kódnevű Atom processzor, amely a Bordenville platform része. A szerverekbe szánt processzor 32 nm-es gyártástechnológiára épül, és két darab Saltwell processzormagot tartalmaz, melyek támogatják az x86-64 utasításkészletet. Emellett az említett processzor magonként két logikai szálat kezel köszönhetően a Hyper-Threading technológia alkalmazásának. A lapka egycsatornás DDR3-as memóriavezérlője az 1333 MHz-es ECC-s modulokat is támogatja, és modulonkénti 8GB-os memóriák használata is működik.

8 csatornás PCI Express vezérlője van. A lapkán belüli kommunikáció 8,5GB/s-os belső busszal dolgozik az I/O kommunikáció esetében, emellett a Saltwell mag kiegészült a VT-x technológia támogatásával.

Az új Atom az alacsony fogyasztásával tűnik ki. Mivel előreláthatóan a szerver piac az energiahatékonyság irányába fog mozdulni, ezért nem arra törekedett a gyártó, hogy maximalizálja a teljesítményt, hanem az egységnyi fogyasztás mellett elérhető relatív sebességet tartotta fontosnak.

Az Atom S1200-as processzorok szerverbe való beépítésére a Dell, a HP és a Supermicro is épít a jövőben.