DELL szerver
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

DELL szerver

Dell PowerEdge szerverekkel és kiegészítőkkel kapcsolatos technikai információk és leírások. Szerver újdonságok, tárolók és a különböző szerver típusok bemutatása! A kiszolgálókra vonatkozó bővítési lehetőségek, garanciális feltételek ismertetése és a kiterjesztett garancia lehetőségek bemutatása. Torony és rack szerver konfigurációk ismertetése, előnyök bemutatása és kapcsolódó eszközök, szolgáltatások integrálása.

Esernyőszervezetet hoz létre a Dell, hogy minden olyan üzleti egységét összefogja, amely a nagyvállalatok – így például a Google, a Facebook vagy az Amazon – hyperscale-szintű igényeit szolgálja ki.

Az új szervezet, amely az  Extreme Scale Infrastructure (ESI) névre hallgat, magába foglalja majd a vállalat nyolc évvel ezelőtt létrehozott adatközponti megoldásokkal foglalkozó részlegét (Data Center Solution, DCS), valamint a Datacenter Scalable Solutions (DSS) üzletágat is, amelyet idén augusztusban hoztak létre.

A szervezet létrehozásával az a Dell célja, hogy világosabbá tegyék hypersclae stratégiáját és termékskáláját a piac számára, és hogy az új megoldások kidolgozásához szükséges eszközöket, erőforrásokat, stratégiát és embereket egy helyre gyűjtsék.

A DCS...

A Dell bemutatta PowerEdge szervereinek 13. generációját, amelyet kifejezetten arra szánnak, hogy "felkészítsék a jövőre" a kis- és középvállalkozásokat. Az új szerverek között a PowerEdge R330 és R230 rack, valamint PowerEdge T330 és T130 toronyszervereket találjuk. Ez utóbbiak most először a Dell OpenManage rendszerfelügyeleti portfólióját is tartalmazzák.

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban végzett kutatások kimutatták, hogy a KKV-k elsősorban a teljesítmény, a hardverek kapacitása és az IT-rendszerek komplexitása terén küzdenek problémákkal, az új termékszériával ezen próbál segíteni a cég. Ígéretük szerint új szervereik nem csak teljesítményben, de rugalmasságban és hatékonyságban is többet nyújtanak majd a vállalkozásoknak.

 

 

A...

A jövedelmező, ám egyre kisebbre zsugorodó Unix alapú rendszerek piacán szeretne nagyobb szeletet hasítani magának a Dell, ezért új négyfoglalatos szervert mutatnak be, amely a nagy számítókapacitást igénylő applikációkat célozza majd.

A Dell olyan applikációkra szánja legújabb gépét, mint az in-memory adatbázisok, az ügyfélszolgálati menedzsment és a vállalati erőforrás-tervezés.

Az ezek kiszolgálására hivatott 4U PowerEdge R930 szerver a cég szerint 22 százalékkal nagyobb teljesítményre képes elődjénél az erőforrás-tervező applikációk futtatásakor. Az architektúra alapját az Intel következő generációs high-end szerverlapkája, a Xeon E7 v3 adja majd.

Emellett egy sor tárolóopciót kapunk majd mellé, így például PowerEdge Express Flash NVMe PCI-Express SSD-ket...

A Dell bemutatta a PowerEdge C4130 rack szerverét, melyet legfőképpen a nagy teljesítményű munkaterhelések gyorsítására alakított ki a gyártó. A szerverbe akár 4db grafikus gyorsító kártya is belerakható, mellyel jóval nagyobb teljesítményt biztosít a konkurens gyártók termékeihez képest. A szerver ennek ellenére csak 1U magas, 2db Intel Xeon E5-2600v3 processzor befogadására képes, 16db DDR4 memóriafoglalatot tartalmaz és 2db 1,8"-os SATA SSD meghajtót is fogad. A 4db NVIDIA Tesla grafikus gyorsítóval rendelkező szerver a legnagyobb számítási igényű feladatok elvégzését is zökkenőmentesen elvégzi.

A gyorsítókártyáknak köszönhetően a PowerEdge C4130 szerver több, mint 7,2 teraflop sebességre is képes, mindemellett rendkívül energiatakarékos is. Ennek köszönhetően a...

A Dell új tárolótömb sorozatot mutatott be a Dell Storage SC4000-t. Az új sorozat nagyvállalati szintű storage megoldásokat biztosít költséghatékony, nagy teljesítményű kivitelben. Az új tárolótömbök ötvözik a flash-rendszerek teljesítményét és a lemezalapú tárolók költséghatékonyságát, amivel akár 72%-al kevesebbe kerülnek, mint a konkurens gyártók flash tárolótömbjei.
Az új sorozatból elsőként a kisebb ügyfeleknek szánt Dell Storage SC4020 2U-s, 24 meghajtós SAN tároló lesz elérhető. A nagy teljesítményű és költséghatékony eszköz a Dell Storage Center 6.5 tömbkezelő szoftvert és EqualLogic iSCSI szoftvercsomagot futtat, és támogatják a Fibre Channel és az iSCSI csatlakozást is.

A Dell Storage SC4020 akár 400TB kapacitásra is képes, alkalmazkodik a...

A Dell a napokban 4 új integrált rendszert mutatott be. Az integrált rendszerek olyan, a gyártó által előre összeépített, tesztelt és egyben menedzselhető rendszerek, amelyeket egy-egy feladatra specializáltak. Az Oracle indította el az integrált rendszerek folyamát, de azóta már szinte minden nagyobb vállalati hardverszállítónak (HP, IBM, Dell) vannak ilyen termékei. A Dell 4 új rendszere a vállalat által kínált termékeket fogják össze egy csomagba, melyek egy-egy feladatra optimalizáltak. Használhatóságukat külső szoftverfejlesztő partner termékei biztosítják:

  • Dell Acceleration Appliance for Databases, amely PowerEdge szervereket, Dell tárolókat és hálózati eszközöket tartalmaz, valamint Fusion-io flashmemóriás gyorsítókat is. A gyorsítók 3,2TB-os kapacitásúak és max....

A Dell megújította a legkisebb és legnagyobb szerverét is, melyek az R220 és az R920 nevet kapták. Az említett szerverek az új Intel Xeon processzorok érkezésével új funkciókkal is bővültek. A Dell R220-as modell különlegessége, hogy mindössze 15,5" mélységű, így a kisebb rackszekrényekbe is befér, melyeket általában irodai környezetben alkalmaznak. Az irodai elhelyezés azonban megkövetelte, hogy az R220-as modell nagyon csendes legyen. A szerver 1 CPU foglalatos maradt, és az 1U magasság sem változott az R210-hez képest. a kiszolgálóban az Intel Xeon E3-1200 v3 processzorai dolgoznak, mely mellé max. 32GB memória helyezhető el. A gépben 1db fekvő PCIe Gen3 csatlakozó található, ezen keresztül bővíthető kártyával.

Az új nagyszerver 4 CPU foglalatos, melyben az Intel legújabb...

A Dell bemutatta PowerEdge 4U-s R920 modellt, amely a Dell legnagyobb teljesítményű szervere jelenleg. Az Intel E7 processzoroknak köszönhetően kiválóan alkalmas az alábbi feladatokra, folyamatokra: vállalatirányítás (ERP), ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM), elektronikus kereskedelem valamint a nagy adatbázisok kezelésére. Az R920 olyan helyekre való, ahol kiemelt jelentőséggel bír a nagy teljesítmény, a bővíthetőség és a megbízhatóság.
Az új Dell PowerEdge szerver tökéletes megoldás a nagy megosztott memóriát igénylő HPC-alkalmazásokhoz. A szerver tartalmaz még egy beépülő modult is a HPC-környezet Nagios segítségével történő felügyeletéhez vagy figyeléséhez. Az OpenManage Essentials és a Dell AppAssure szoftver közötti új integrációnak, valamint az életciklus-vezérlővel...

Egy szerver tökéletes lépés minden kis- és középvállalkozás számára, a munkavégzés hatékonyságának fejlesztése érdekében. A DELL szerverek integrált megoldásokat nyújtanak, hogy minden vállalat számára tökéletes hátteret biztosítsanak.
Minden kis- és középvállalkozásnak eltérő igényei vannak, melyeknek kiszolgálásához egyedi szerver szükséges. DELL szerverválasztékunk lehetővé teszi az Ön vállalata egyéni igényeinek kielégítését, legyen szó egy kisvállalat dolgozói közötti nyomtatómegosztásról vagy egy párszáz fős középvállalkozás üzleti programjának megosztásáról. A Dell PowerEdge Server kínálatunkban megtalálhatóak a rack szerverek, a torony szerverek és a blade szerverek éppúgy, mint a felhőalapú megoldások.

A DELL szerver építés belépő...

A Dell PowerEdge T20 kiszolgáló nagy teljesítményt és tárolókapacitást biztosít, mindezt egy rendkívül csendes minitorony házban. A szerverrel több számítógép és munkaállomás adatait, alkalmazásait vonhatja össze egyetlen kiszolgálóba, mellyel fokozhatja a munka hatékonyságát. Adatmozgatáskor sok időt takaríthat meg, mivel a szerver gyorsabb adatátvitelre képes, mint egy külső tárolóeszköz, vagy egy felhőalapú tároló.
Mivel az új T20-as kiszolgáló kis méretű és rendkívül csendes, így bármilyen irodában észrevétlenül működhet. Továbbá ha az alkalmazásokat és a szükséges adatokat a T20 szerverre menti, ahol mindez a felhasználóknak megosztható, úgy megspórolhatja a külső tárolóeszközök árát és a további szoftverpéldányok költségét is.

A szerver az...

A Dell a napokban jelentette be az S6000 adatközponti kapcsolóplatformot, amit kimondottan nagy sűrűségű és virtualizált adatközpontok számára fejlesztett. Az 1U méretű eszköz jóval nagyobb sűrűséget és átviteli teljesítményt biztosít, nagyjából fele annyi energiát fogyaszt, mint az előző generációs kapcsolók, nagyobb léptékű virtuális telepítések valósíthatóak meg kisebb helyen és megoldhatók vele a virtualizált és nem virtualizált elemek összekapcsolási problémái.
A manapság oly népszerű szervervirtualizáció és a felhőalapú rendszerek megkövetelik az adatközpontok egyre nagyobb sűrűségét és nagyobb sávszélességét, a gazdaságosságot is szem előtt tartva.

  • Nagy sűrűség: az 1U méretű rack-be szerelhető platform több rack számára biztosít hálózati...

A Dell bemutatta a kimondottan kisvállalkozásoknak és fiókirodáknak szánt Dell PowerEdge VRTX szerverrendszerét, ami megadja ezen vállalkozásoknak a megfelelő és szükséges informatikai hátteret.
Ezzel a megoldással egy rendezett hálózati eszköz struktúrát kap a vállalkozás, ahol eddig a szerverek, tárolók és egyéb hálózati eszközök egy szekrénybe voltak bezsúfolva a nagy kábelrengetegben. A Dell szerint ugyanis egy átlagos iroda a szerver(ek) mellett rendelkezik még valamilyen külső tárolóval és egyéb hálózati eszközökkel is, melyeknek rendezett és modern egységesítésében segíthet az új Dell VRTX rendszer.

Adatközpont, kicsiben

Az új szerverrendszerbe, a PowerEdge VRTX-be a Dell M520 és M620 szervereit lehet beépíteni. Tehát az új rendszerrel nem jöttek be új...

A szerver értékesítés terén a Dell a világon a második legtöbb szervert eladó cég. Nagy előrelépést várnak a Dell-nél az ARM ISA-ra épülő szervereknél a 64 bites processzorok megjelenésével. A 64 bites ARM-alapú szervereket fokozott piaci várakozások előzik meg, de elterjedésükre még várni kell, mivel az ARM processzorokat először 64 bitre kell váltani. A HP nemrég mutatta be a 64 bites támogatású Intel Atom S processzorra épülő eszközeit. Ettől a Dell sem akar lemaradni, de a vállalat általában megvárja amíg a versenytársak kikísérletezik a piac számára legjobb megoldásokat, amelyeket aztán a Dell nagy tömegben és elérhető áron tud értékesíteni.

Előreláthatóan 2013 végén, 2014 elején lesznek elérhetők az első 64 bites ARM szerverchipek, de ezen chip-ekre...

A két processzorfoglalatos, 1U méretű, állványba szerelhető PowerEdge R620 általános célú szerverrel leegyszerűsíthető a virtualizáció és az adatkezelés. A legkorszerűbb feldolgozási technológiának köszönhetően kiemelkedő hatékonyság érhető el a helyszűkében lévő környezetekben. A többmagos Intel E5-2600 processzorral kimagasló teljesítmény érhető el. A szerverben 24 DIMM modul van, ami az 1 egység méretű szervereknél kiemelkedő. Virtuális környezetekben maximális mennyiségű virtuális gép alakítható ki.

I/O lehetőségek

A szerverben beépített PCIe Gen3-kompatibilis bővítőhelyek vannak, melyek használatával az R620 kiszolgáló az I/O funkciók széles körével bővíthető. A PCIe 3.0 hatékonyabb PCIe adatközponti megoldásokra ad lehetőséget, például...

A torony kivitelű PowerEdge T620 szerverrel sokkal gyorsabban elvégezheti a szükséges feladatokat. A szerverrel nagy teljesítményt és nagyvállalati szintű rendelkezésre állást kap. Alkalmazható virtualizálási környezetekhez kis és nagyvállalatoknak egyaránt. A többmagos Intel Xeon E5-2600 processzorral egyedülálló teljesítmény biztosítható a kiszolgálóalkalmazásoknak. Az akár 16 processzormaggal és 24 DIMM bővítőhellyel is használható PowerEdge T620 kiszolgáló kiválóan teljesít nagy igényű virtualizálási környezetekben. Ha pedig a T620 kiszolgáló memóriasűrűségét akár négy opcionális belső GPU-gyorsítóval kombinálják, ugrásszerűen javulhat többek között az orvosi képkezelés, a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) és a nagyméretű adatbázisok...

A feldolgozást és rugalmas I/O lehetőségeket biztosító Dell PowerEdge R420 server gép energiatakarékos, nagy sűrűségű 1 Unit méretű kiszolgáló az alkalmazások futtatásához. A költséghatékony PowerEdge R420 kiszolgálóval az alkalmazások és a felhasználók igényei szerint módosíthatja a konfigurációt. A 3. generációs PCIe bővítőhelyekkel megvalósítható rugalmas I/O sávszélességnek köszönhetően a memória- és az adatintenzív alkalmazásokat is támogatja. A PCIe 3.0 kétszer akkora összeköttetési sávszélességet (8 Gbit/s) biztosít, mint a PCIe 2.0, mellyel hatékonyabb PCIe alapú adatközponti megoldások, például energiagazdálkodási és hálózati megoldások futtathatók.

Nagy feldolgozási teljesítmény

Általános alkalmazások futtatása a növekvő igényeknek...

A PowerEdge család legújabb generációját a szolgáltatások és a méretezhető teljesítmény kombinációja jellemzi, így kis és nagy adatközponti környezetekben is képes a nehéz feladatok elvégzésére. Az Intel Xeon E5-2400 processzorral működő 2 processzorfoglalatos, T420 torony szerver gép memóriájának, teljesítményének és I/O sávszélességének köszönhetően robosztus teljesítményt biztosít a kis- és középvállalatok számára.

Kimagasló teljesítmény

Növelje a vállalkozása hatékonyságát a PowerEdge T420 kiszolgálóval, amely az Intel Xeon E5-2400 processzorokat alkalmazza. A rendkívül gyors és hatékony feldolgozás és a memóriaelrendezés megengedi a kis- és középvállalati irodák számára, hogy a lehető leggyorsabban és a leghatékonyabban dolgozzák fel a fontos...

A 2U méretű Dell PowerEdge R520 rack szerver gép kiegyensúlyozott teljesítményt és méretezhetőséget biztosít. A kiszolgáló hatékonyan futtatja az alkalmazásokat és az igények növekedése esetén könnyen bővíthető.

Az Intel Xeon processzorok teljesítménye és sokoldalúsága és a 12db memóriamodul révén kimagasló teljesítményt érhet el.
A tárolórendszer az igényeknek megfelelően konfigurálható. A szerverben 8db belső meghajtó helyezhető el, négy PCIe bővítőhely van benne és hardveres RAID megoldás.

Max. 8db 3,5" vagy 2,5" Hot-Plug SAS, SATA HDD
Akár 32TB tárolókapacitás
Hardveres és szoftveres RAID lehetőségek

Nagy I/O sávszélesség

A server gépen a 3. generációs PCIe bővítőhelyekkel megvalósítható rugalmas I/O sávszélesség révén gyorsan futtathatók...

A torony kivitelű PowerEdge T320 kiszolgáló rugalmasságot és megbízható teljesítményt biztosít. Tökéletesen megfelel általános üzleti feladatokra, mint irodai torony kiszolgáló. 1 processzorfoglalatos szerver gép, mely a legújabb generációs Intel Xeon E5-2400, Intel Xeon E5-1410 és Intel Pentium 1400 processzorokkal is kapható.

Nagy teljesítményű processzortechnológia: Processzoronként akár 8 mag, magonként akár 2,5MB gyorsítótár

Nagy memóriasűrűség: Akár 6 DIMM modul, akár 1600 MHz-es nagy teljesítményű DDR3 ECC memória, akár 96GB memóriakapacitás

Méretezhető I/O

A PCIe bővítőhelyekkel és az opcionális GPU-s gyorsítással javíthatja az I/O-teljesítményt a sok adatátvitelt igénylő feladatoknál.

  • 3 PCIe Gen3 és PCIe Gen2 bővítőhely, melyekbe 3 teljes...

A VMmark 2.1 tesztjén a Dell PowerEdge R720 szerver 11.39 pontot ért el, mely a legjobban teljesített. Hasonló, Intel Xeon E5-2600 alapú Cisco, HP és IBM eszközökkel versenyzett.
Íme a Dell, Cicso, HP és IBM által elért eredmények:

 

 

A Dell R720 konfiguráció 2db Intel Xeon E5-2690-es processzort és 256GB memóriát tartalmazott. A kliensek szintén Dell PowerEdge szerverek voltak és Dell PowerConnect switcheket használtak. Ez az eredmény azt mutatja, hogy a különféle Dell összetevők optimalizált használata áttörő megoldást nyújthat az ügyfelek számára.
VMmark 2.1 egy általános ipari mutató, amit arra használtak, hogy mérje egy virtualizált környezet teljesítményét.

A 12. generációs Dell PowerEdge szerverek újításainak köszönhetően a vállalatok maximálisan kihasználhatják a Microsoft Windows Server 2012 fontosabb fejlesztéseit. Az új generációs Dell server felhasználói optimalizálhatják a Windows Server 2012 Hyper-V dinamikus virtualizációs infrastruktúráját, a költséghatékony virtualizációját és a felhőalapú környezetek kiépítését.
A virtualizációhoz tervezett, nagyméretű memóriával és továbbfejlesztett IO átvitellel rendelkező Dell szerverek segítenek a rendszergazdáknak a dinamikus adatközpontok és a felhőalapú infrastruktúrák kiépítésében, ami rugalmas munkaterhelést, hálózatok- és tárolási megoldások kialakítását teszi lehetővé.

Fokozott munkaerő hatékonyság

A Dell fejlesztései a Windows Server 2012...

A Dell szerverek legújabb generációjának tagja, az állványba szerelhető, 1 egység méretű, 1 processzorfoglalatos PowerEdge R320 kiszolgáló nagyvállalati szintű funkciókat nyújt. A legújabb Intel Xeon E5-2400 processzorokkal, hat DIMM bővítőhellyel és több memória RAS funkcióval ellátott kiszolgáló a rendelkezésre állás és a méretezhetőség megfelelő kombinációját nyújtja az alapvető üzleti alkalmazások és virtualizált környezetek futtatásához.

I/O lehetőségek

A nagy memóriasűrűség, a helyi tárolókapacitás és a rugalmas I/O sávszélesség jóvoltából sokféle üzleti alkalmazást és virtualizált környezetet futtathat.

  • Egy 3. generációs és egy 2. generációs PCIe bővítőhely.
  • Fejlett hálózati csatlakozási lehetőségek, számos gyártó és...

A Dell a napokban bemutatta a blade kivitelű, EqualLogic tárolóit. Ezen tárolók segítségével az M1000e keretben egy teljes blade infrastruktúra alakítható ki. Az új eszközök előreláthatóan augusztusban kerülnek piacra.
A blade szerverek egyre nagyobb teret nyernek a szerver piacon, kb. a teljes piac 16,6%-át teszi ki. A versenyben a HP magasan vezet, de a Dell felzárkózása folyamatos.
A blade-ek fokozott terjedése magával hozta a blade keretbe építhető IT-eszközök megszületését is(hálózati eszközök, tárolók). A Dell májusban mutatta be a blade keretbe építhető Force10 MXL switcheit, most pedig az EqualLogic tárolókat.

Blade tárolók

A EqualLogic PS-M4110 tároló blade-ek félmagas kivitelűek, a meghajtók függőlegesen helyezkednek el bennük. Maximum 14db 2,5"-os SAS meghajtó...

Nem sokkal a HP ProLiant Gen8 bejelentés után, a szerverek piacán második helyezett Dell is előállt az új generációs gépeivel. A 12. generációs PowerEdge gépek fejlesztései a teljesítménysűrűség és a könnyű kezelhetőség köré összpontosulnak. Új iSCSI tárolók is érkeztek, az EqualLogic alsó kategóriás modelljei is 10 GbE interfésszel rendelkeznek már.
A Dell az új PowerEdge bejelentése kapcsán kiadott közleményben hangsúlyozta, a fejlesztések az ügyfelekkel folytatott konzultáció eredményei, 17 országban több mint 7 ezer felhasználóval konzultáltak a cég mérnökei, hogy kiderítsék, mit várnak el a vásárlók egy x86-os szervertől. Nem meglepő, hogy a ProLiant Gen8 családhoz hasonlóan a Dell is a teljesítménysűrűséget, valamint az egyszerű kezelhetőséget célzó...