Dell szerver újdonságok
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Dell szerver újdonságok

A Dell megújította a legkisebb és legnagyobb szerverét is, melyek az R220 és az R920 nevet kapták. Az említett szerverek az új Intel Xeon processzorok érkezésével új funkciókkal is bővültek. A Dell R220-as modell különlegessége, hogy mindössze 15,5" mélységű, így a kisebb rackszekrényekbe is befér, melyeket általában irodai környezetben alkalmaznak. Az irodai elhelyezés azonban megkövetelte, hogy az R220-as modell nagyon csendes legyen. A szerver 1 CPU foglalatos maradt, és az 1U magasság sem változott az R210-hez képest. a kiszolgálóban az Intel Xeon E3-1200 v3 processzorai dolgoznak, mely mellé max. 32GB memória helyezhető el. A gépben 1db fekvő PCIe Gen3 csatlakozó található, ezen keresztül bővíthető kártyával.

Az új nagyszerver 4 CPU foglalatos, melyben az Intel legújabb E7-xxxx v2 sorozatú Xeon processzorai dolgoznak. Az R920-as rendkívüli memóriakapacitással bír, ugyanis 96db memóriamodult képes fogadni, mely összesen 6TB kapacitást jelenthet, melyek mellett 10db PCI Express bővítősín is elérhető marad. A tárkapacitás tekintetében összesen 24db 2.5"-os meghajtót képes fogadni, melyek közül 8db használhatja a rendkívül gyors, közvetlen PCI Express csatolót. A nagy átviteli sebességről a redundáns PERC9 H730P vezérlő és a 12 gigabites SAS gondoskodik a többi meghajtó esetében.

A két új szerver mellett a VRTX család ráncfelvarrott generációját is bemutatta a gyártó.
A 2013-as év egyik nagy dobása volt a gyártónak a VRTX megalkotása. Egy nagyobb asztali PC házába 4db blade szervert, az ezeket összekötő hálózatot és egy teljes tároló alrendszert is beépítettek. A VRTX képes kiváltani egy teljes fiókiroda helyi infrastruktúráját, a levelezőszervertől a NAS-on keresztül a legtöbb helyben található szerver konszolidálható egyetlen gépre.
Alapértelmezésben a belső switch 1 gigabites sebességű, de az új verzióban 10 gigabites is lehet, 16 belső 10 Gbps Ethernet-portot, 4 külső 10 Gbps SFP+ Ethernet portot és 2 külső RJ45 portot kínál. A nagy újdonság, hogy a négy egyfoglalatos M520 és M620 blade párosával négyfoglalatos M820 node-ra cserélhető, ezzel pedig ugrásszerűen megnövelhető a VRTX maximális teljesítménye.