64 bites ARM-alapú szerverek
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

64 bites ARM-alapú szerverek

A szerver értékesítés terén a Dell a világon a második legtöbb szervert eladó cég. Nagy előrelépést várnak a Dell-nél az ARM ISA-ra épülő szervereknél a 64 bites processzorok megjelenésével. A 64 bites ARM-alapú szervereket fokozott piaci várakozások előzik meg, de elterjedésükre még várni kell, mivel az ARM processzorokat először 64 bitre kell váltani. A HP nemrég mutatta be a 64 bites támogatású Intel Atom S processzorra épülő eszközeit. Ettől a Dell sem akar lemaradni, de a vállalat általában megvárja amíg a versenytársak kikísérletezik a piac számára legjobb megoldásokat, amelyeket aztán a Dell nagy tömegben és elérhető áron tud értékesíteni.

Előreláthatóan 2013 végén, 2014 elején lesznek elérhetők az első 64 bites ARM szerverchipek, de ezen chip-ekre épülő szerverekre még plusz legalább egy évet várni kell. Az ARM 2012 októberben mutatta be az első 64 bites processzormagjait, a Cortex-A57-et és A53-at. Az A57-es nagy teljesítményre, az A53-as pedig alacsony energiafelvételre lett optimalizálva.
A 64 bites támogatás mellett fontosak és elengedhetetlenek a szoftveres fejlesztések is ahhoz, hogy az ARM-alapú gépek szélesebb körben is elterjedhessenek. A Linux fejlesztőknek köszönhetően az Ubuntu és a Fedora is fut már ARM-alapú lapkákon és a LAMP stack (Linux, Apache, MySQL, PHP/Perl/Python) is használható.
A Dell laborjaiban már három különféle ARM-alapú szervert is tesztelnek. A Dell 1 éve elérhetővé tette a szűk körű partnerei számára Copper nevű rendszerét, amely egy C5000 keretbe illeszkedő 12 ARM-alapú, Calxeda processzoros blade-et jelent. A Dell kimondottan az ARM szoftveres ökoszisztémájának fellendítése érdekében adta oda partnereinek a Cooper rendszert.