Egy tető alá hozza hyperscale-megoldásait a Dell
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Egy tető alá hozza hyperscale-megoldásait a Dell

Esernyőszervezetet hoz létre a Dell, hogy minden olyan üzleti egységét összefogja, amely a nagyvállalatok – így például a Google, a Facebook vagy az Amazon – hyperscale-szintű igényeit szolgálja ki.

dell hyperscaleAz új szervezet, amely az  Extreme Scale Infrastructure (ESI) névre hallgat, magába foglalja majd a vállalat nyolc évvel ezelőtt létrehozott adatközponti megoldásokkal foglalkozó részlegét (Data Center Solution, DCS), valamint a Datacenter Scalable Solutions (DSS) üzletágat is, amelyet idén augusztusban hoztak létre.

A szervezet létrehozásával az a Dell célja, hogy világosabbá tegyék hypersclae stratégiáját és termékskáláját a piac számára, és hogy az új megoldások kidolgozásához szükséges eszközöket, erőforrásokat, stratégiát és embereket egy helyre gyűjtsék.

A DCS létrehozásával annak idején az volt a Dell célja, hogy megmutassák partnereiknek, képesek gyors, skálázható és rugalmas infrastruktúrákat építeni, amelyeket az adott terhelésekre optimalizálnak. Az egység célja kifejezetten az, hogy kiszolgálja az olyan internetes cégek igényeit, mint a Google, a Facebook, az Amazon, az eBay vagy a Baidu.

DSS kezdeményezését a vállalat augusztusban pedig azért kreálta, hogy a hyperscale szint alatti igényekkel rendelkező vállalatok igényeit is megfelelően ki tudja elégíteni olyan infrastruktúrákkal, amelyek a Dell által a nagyvállalatok számára gyártott Dell rendszerektől függetlenek. A telekommunikációs vállalatokkal és olaj- és gázipari vállalatokkal együtt webes techcégek, hoszting vállalatok és kutatócsoportok is a DSS ügyfelei közé tartoznak.

Ezeknek számos hasonló igényük van, mint hyperscale társaiknak, nincsenek ugyanakkor ugyanolyan pénzügyi vagy mérnöki lehetőségeik, ezért nagyszámú szerverrel dolgoznak ugyan, de kevesebbel, mint az igazán nagy játékosok. Kompromisszumokat kell tehát kötniük a megfelelő teljesítmény érdekében.

A hyperscle alatti szint meghódítása nagy lehetőség a Dell számára, a scale-out piac ugyanis háromszor olyan gyorsan növekszik, mint az x86-os szervereké (körülbelül 14 százalékkal évente) és a piac összességében 6 milliárd dolláros. 2017-ben ez várhatóan 25 százalékkal növekszik majd a Dell becslései szerint.

(via: www.serverwatch.com)