Dell integrált rendszerek
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Dell integrált rendszerek

A Dell a napokban 4 új integrált rendszert mutatott be. Az integrált rendszerek olyan, a gyártó által előre összeépített, tesztelt és egyben menedzselhető rendszerek, amelyeket egy-egy feladatra specializáltak. Az Oracle indította el az integrált rendszerek folyamát, de azóta már szinte minden nagyobb vállalati hardverszállítónak (HP, IBM, Dell) vannak ilyen termékei. A Dell 4 új rendszere a vállalat által kínált termékeket fogják össze egy csomagba, melyek egy-egy feladatra optimalizáltak. Használhatóságukat külső szoftverfejlesztő partner termékei biztosítják:

  • Dell Acceleration Appliance for Databases, amely PowerEdge szervereket, Dell tárolókat és hálózati eszközöket tartalmaz, valamint Fusion-io flashmemóriás gyorsítókat is. A gyorsítók 3,2TB-os kapacitásúak és max. 12,8TB építhető be belőlük. Ezzel a Dell lett az első gyártó, amely a Fusion-io ION-t saját megoldásba integrálva kínálja.
  • A Dell XC -sorozatú konvergens infrastruktúra berendezések a Nutanix céggel kötött megállapodás keretében jöttek létre. A Nutanix a "software defined storage" egyik úttörője, a vállalat által kifejlesztett NOS szoftver nagy dobása, hogy nem szükséges hozzá központi megosztott tároló vagy SAN, a szerveren futó VM-ek mellett szabadon maradt kapacitást virtualizálja egy nagy közös storage poolba. Egy NOS-alapú infrastruktúra szabadon és szinte végtelenül bővíthető leállítás nélkül, bármilyen x86 szerverrel kiegészíthető, a bővítéssel a teljesítmény és a kapacitás is skálázódik.
    A megállapodás értelmében XC Web-scale Converged Appliance néven a Dell saját PowerEdge szervereit fogja Nutanix szoftverrel szállítani. Ezt a megoldást a Dell legfőképpen webes feladatokhoz ajánlja, ahol szükséges a rugalmas skálázódás.
  • Az Oracle és a Dell megállapodása értelmében Integrated System for Oracle 12c Database néven fog futni az egyik új rendszer, ahol is a Dell integrált megoldást épít az Oracle adatbázisa alá. Kimondottan Oracle 12c alá szánja a Dell, melynek megfelelően a szoftveres környezetet Oracle Linux, Oracle VM és Oracle Enterprise Manager biztosítja.
  • A negyedik integrált rendszer a Cloudera futtatását célozza. A Cloudera saját Hadoop-disztribúciót fejleszt, ez a CDH, amelyet saját fejlesztésű Cloudera Manager szoftverrel és támogatási, oktatási és konzultációs szolgáltatásokkal tesz vonzóbbá. A Dell ehhez egy n-Memory Appliances for Cloudera Enterprise nevű eszközt ajánl, amely nagy memóriakapacitással rendelkezik, köszönhetően az új generációs Intel Xeon-oknak.