HP szerver
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

HP szerver

A Hewlett-Packard alkalmazásközpontú adatközponti infrastruktúráit ismét továbbfejlesztve az alakítható infrastruktúrák felé vette az irányt.

A cég december 1-jén Londonban mutatta be legújabb Synergy platformját. Ez egy olyan infrastruktúra architektúra, melynek lényege, hogy a szükséges erőforrásokat – a számítókapacitást, tárhelyet, hálózati erőforrásokat, virtualizációt – bármikor gyorsan összeállíthatják egy nagy, közös „tárból” az aktuális alkalmazások igényeinek megfelelően. Ha pedig ezekre már nincsen szükség, azokat visszajuttatják a „tárba”, a következő feladatra várva.

A HP már három éve dolgozik a platformon, amely az erőforrásokat a szoftveresen meghatározott intelligenciával és egyesített API-al egyesíti, biztosítva az infrastruktúra...

A HP már évekkel ezelőtt elkezdett komolyan foglalkozni az ARM alapú szerverekkel, de akkor még ez nem igazán jött be a gyártónak, és végül Intel processzorokat alkalmaztak Moonshot szervereknél. A Moonshot szerverek kiemelkedő tulajdonsága a nagyon alacsony fogyasztás. A teljesítménye nem túl nagy, és nem is ez volt a fő cél, hanem az energiahatékonyság. A gyártó legfőképpen olyan feladatok ellátására szánja ezeket a szervereket, melyek nem igényelnek nagy processzor teljesítményt, viszont a folyamatos működés megköveteli az alacsony fogyasztást. Főleg web- és e-mail kiszolgálásra lehet alkalmas.
Az első ARM gépek ugyan nem jelentek meg kereskedelmi forgalomban, de a gyártó sok időt és energiát ölt a fejlesztésbe. Az első ilyen ARM chipes szerverek még 32bites lapkákra...

A nemrég bemutatott HP StoreServ 7450 után máris egy újabb tisztán flashes tárolót mutatott be a HP, a StoreServ 7200-at, ami még az elődjénél is olcsóbb. A StoreServ 7200 All-Flash Starter Kit a legolcsóbb tisztán flashes tároló a gyártónál. Manapság egyre nagyobb az igény az olyan tárolókra, amik csak SSD-re épülnek, így a HP próbálja még alacsonyabb szintre levinni a teljes egészében flash memóriára épülő tárolók árát.
Ezen tárolók legfőbb feladata a nagy mennyiségű véletlen elérés alatt konzisztensen alacsony késleltetést nyújtani. Ilyen feladat lehet desktop virtualizáció, a felhasználó felé néző alkalmazások vagy az in-memory kapacitáshatárait átlépő adatmennyiség analitikája. A flashes tárolók nagy teljesítményét azonban csak azok élvezhetik, akik...

A HP egy tisztán flashmemóriás 3PAR tárolót mutatott be Amerikában a napokban. Az eszköz már tavaly megjelent, de máris frissítette a gyártó a 3PAR StoreServ 7450 tárolót. Az új verzió a korábbinál sokkal nagyobb kapacitású SSD-k alkalmazását teszi lehetővé, továbbá az eszköz jól hasznosítja a tárkapacitást, így a lemezes konfigurációkhoz közeli áron kapható, de a teljesítménye sokkal nagyobb - 900 ezer I/O művelet másodpercenként, 0,7 ms-os késleltetéssel.
Az új StoreServ 7450 hardveresen gyorsított inline deduplikációt és thin cloningot alkalmaz és nagy kapacitású, de olcsó SSD-ket használ. A gyártó állítása szerint a tárolt adatoktól függően akár 4:1 arányú deduplikáció is elérhető, amivel a tároló a fizikai kapacitásánál jóval nagyobb használható...

A HP a napokban jelentette be, hogy egyetlen brand alá vonja össze felhős szolgáltatásait, termékeit és szoftvereit. Az új brand a Helion nevet kapta, mely alá fog tartozni az eddig HP Cloud szolgáltatás, az OpenStack-disztribúció, a menedzselt cloud-megoldások és a tanácsadás is. A gyártó komolyan gondolta ezt a projektet, mivel 2 év alatt mintegy 1milliárd dolláros befektetést eszközöl saját nyilvános cloud-rendszereibe, és több adatközpontját is OpenStack alapokra helyezi.

HP Helion

Az OpenStack a HP felhős stratégiájának alapköve. A szabad szoftveres cloud-platform HP-féle disztribúciója két változatban lesz elérhető.

 • Az ingyenes, Community változat legújabb verziója az OpenStack Icehouse-ra épül, már elérhető és letölthető a HP honlapjáról. A gyártó ezt a...

A HP új tárolókat mutatott be, melyeket főként kis- és középvállalkozásoknak szánja a gyártó. A két új eszköz az MSA 1040 és a StoreEasy 1630.
Az MSA 1040 maximum 99db 2,5"-os vagy 48db 3,5"-os SAS vagy midline SAS lemezeket fogad, így akár 192TB tárolókapacitást is el lehet érni az eszközzel. A tárolóhoz többféle módon lehet csatlakozni: 1GbE iSCSI, 10GbE iSCSI és 8Gb Fibre Channel interfészen. A rendszer 2 porttal és 4GB gyorsítótárral rendelkezik vezérlőnként. Az új rendszer grafikus kezelőfelülete egyszerű, nagyban hasonlít a ProLiant rendszerekéhez.

A másik új hardver a StoreEasy 1630, mely egy 2U méretű eszköz. Gyárilag 2db 2.5"-os lemezt tartalmaz beépítve a Windows Storage Server 2012 operációs rendszer számára. Továbbá még 12db-ot lehet beletenni az adatoknak,...

A HP bemutatta az új, nagy teljesítményű Integrity NonStop Blade-et. Az új rendszer Intel Itanium 9500 sorozatú processzorokat használ. A felhőalapú szolgáltatások egyre gyorsabb terjedése miatt megnőtt az igény az alkalmazások folyamatos rendelkezésre állása iránt. Ahhoz, hogy ezt a folyamatosságot biztosítani tudják, egyre inkább magas szintű rendelkezésre állást nyújtó, biztonságos megoldások kellenek. Erre nyújt megoldást az új HP rendszer is.
Az x86-os architektúrára is kiterjedő HP NonStop képességeknek köszönhetően a szervezetek nagyobb teljesítményhez és meghízhatósághoz juthatnak, és ezzel egyidejűleg a működési hatékonyság szintje is emelkedhet.

Napjainkban HP NonStop szerverek támogatják a világ legkritikusabb alkalmazásait. A világ legnagyobb bankjainak is a...

A HP bemutatta a t820 Flexible Series Thin Client vékony kliensét, ami az eddigi legnagyobb teljesítményt nyújtja a felhasználóknak. Ez egy olyan továbbfejlesztett vékony kliens, ami biztosítja a megfelelő sebességet és teljesítményt a legbonyolultabb alkalmazások használatakor is.
A HP t820 a kiemelkedő teljesítménye mellett, kiváló minőségű grafikai megoldásokat és vállalati szintű biztonságot is ad. Mindez garantálja, hogy a szerveren tárolt adatok biztonságban legyenek akkor is, ha az eszköz rossz kezekbe kerül. A vékony kliens a nagy számítási teljesítményt igénylő, speciális programok futtatását alkalmazó üzletágak megfelelő eszköze lehet.

A HP t820 továbbfejlesztett megoldásai:

 • Intel Core i5 vagy Intel Pentium processzorral ellátott eszköz. Több alkalmazást...

A kisvállalkozásoknak szánt HP MicroServer megújult, immár Gen8-as sorozatként lesz kapható. A G7-es MicroServer még AMD processzorral volt ellátva, viszont az új generációs szerver már Intel Celeron G1610T és Pentium G2020T processzorokkal lesz kapható. Az Ivy Bridge generációs lapkákban két mag van. Nem kell nekik aktív hűtés, mivel mindössze 35W-ot fogyasztanak. A processzor teljesítmény sokkal jobb, mint az AMD-s előd teljesítménye volt, azonban messze elmarad a 4 vagy többmagos kiszolgálók teljesítményétől. A szerverben 2DIMM foglalat van, mely összesen 16GB memóriát kezel. Maximum 4db SATA lemez rakható bele, így akár 12TB tárolókapacitást is elérhetünk a kis szerverrel. A lemezek vezérléséről a B120i controller gondoskodik. Továbbá tartalmaz még a kiszolgáló egy PCIe 2.0...

A HP bemutatta az új, ultrasűrű szervereit, melyeket főként közösségi-, felhő- és mobil alkalmazások támogatására szánt. A HP Moonshot rendszer alacsony fogyasztású, kis helyigényű és rendkívül költséghatékony megoldás. Az első Moonshot 1500 keret 4,3 U magas, amelybe akár 45 Moonshot Proliant szerver rakható. A keretben van még 2 switch, hűtés és tápegységek.
A rendszerben 2 magos, 64bit-es, 2GHz-es Intel Atom S1260 processzor működik. Maximum 8GB DDR3 1333MHz-es memóriát kezel. Max. 1TB-os SATA merevlemez és max. 200GB-os SSD is használható. A hálózati vezérlő egy Broadcom 5720. A Moonshot Red Hat Enterprise Linuxot és SUSE Linux Enterprise Servert támogat és virtualizációs technológiát nem.

A kiszolgáló jelenleg csak Intel processzorral kerül forgalomba, de később...

A HP ProLiant Gen8 nemrég bemutatott új tagjai javítják a teljesítményt, egyszerűsítik a karbantartást és fokozzák az adatközpont rendelkezésre állását. A HP szintén nemrég jelentette be új finanszírozási, támogató és partnerprogramjait, köztük a HP ProActive Insight Architecture Alliance szakmai szövetséget, amelynek keretében a világ legnagyobb technológiai cégei dolgoznak a manuális karbantartási feladatok kiiktatásán és az adatközponti működés hatékonyságának fokozásán.
Az új HP ProLiant Gen8 szerverekkel és a kibővített programok segítségével a technológiai szigetek helyett hatékony, magas szinten automatizált IT-infrastruktúrát lehet kialakítani.

Nagyobb számítási kapacitás

A kibővített HP ProLiant Gen8 kínálat új szerverei a legújabb AMD Opteron 6200...

A HP ProLiant BL280c G6 a horizontális méretezésű BladeSystem legsokoldalúbb terméke. A kiemelkedő kétmagos processzoros teljesítmény és wattonkénti ár révén, a BL280c a nagy teljesítmény fenntartása mellett elősegíti az energiafogyasztás csökkentését. A Xeon 5600 sorozatú processzorok nagy teljesítményt kínálnak. Az kis feszültségű DDR3 memóriatechnológia kiváló sávszélességet biztosít és csökkenti az energiafogyasztást. Tehát a BL280c a felhasználók számára nagyobb energiahatékonyság és teljesítményoptimalizáció érhető el.

Nagy teljesítmény és hatékonyság

 • Max. 2db normál vagy kis feszültségű, 6-, 4- vagy 2magos Intel Xeon 5600 és 5500 sorozatú processzort támogat
 • Akár 192 GB DDR3 pufferelt vagy nem pufferelt memóriát támogató DIMM modul
 • Mezzanin...

Las Vegas-i Global Partner Conference eseményén mutatták be az új generációs HP ProLiant szervereket. A gépek számos olyan képességet vonultatnak fel, amelyek az emberi hibából adódó kockázatokat csökkentik, az üzemeltetést pedig egyszerűsítik.
Az x86-os iparági szabványos serverek már régóta a tömegcikké válás felé haladnak. Az innováció jelentős részét elvégzi a processzor- vagy a platformgyártó, valamint az operációs rendszer szállítója, és náluk is marad a nyereség legnagyobb része, miközben a szervergyártókra hárul a nehéz feladat, vagyis a konkrét gyártás, értékesítés és rájuk hárulnak a támogatási feladatok is. A HP két évvel ezelőtt indította el Voyager nevű projektjét, amelynek a szabványos szerverek(ProLiant termékcsalád) újragondolása volt a célja....

A HP ProLiant ML370 G6, 4U méretű, bővíthető, torony kivitelű készülékházban kétprocesszoros számítási teljesítményt kínál a nagyvállalati szintű funkciókat és teljesítményt igénylő vállalkozások számára. A HP ProLiant ML370 G6 egységet virtualizációs és összevonásos környezetekre optimalizálták, és jól megfelel a fejlődő vállalkozásoknál, távoli irodai telephelyeken vagy adatközpontokban való alkalmazásokhoz.

Optimalizált rendszerteljesítmény és egyszerű szervizelhetőség

 • Az Intel QuickPath és Turbo Boost megoldásokat, beépített memóriavezérlőt és intelligens energiatechnológiákat alkalmazó Intel Xeon 5600 és 5500 sorozatú processzorok nagyobb teljesítményt, jobb energiahatékonyságot és jobb illeszthetőséget kínálnak.
 • Legfeljebb 192 GB pufferelt...

A HP DL180 G6 egy kedvező árú, nagy kapacitású, tároló optimalizált rack kiszolgáló, amely kiváló tervezési tapasztalatra épülő kialakítást és 2U sűrűséget biztosít számos állványba szerelt megoldás és alkalmazás számára.

Egyszerű üzemeltetés

 • Egyszerű üzembe helyezés, karbantartás és hibakeresés a vezető operációs rendszerek gyártóitól származó, ipari szabványú, tetszőleges felügyeleti eszközök révén.
 • Állványra optimalizált, 2U méret a gyors üzembe helyezéshez és hatékony karbantartás a nagy teljesítményű fürtözési megoldásokhoz.
 • A könnyen hozzáférhető ház és a belső komponensek címkézése meggyorsítja és egyszerűsíti a karbantartást és a bővítést.
 • Easy Setup CD a gyors üzembe helyezéshez.

Energiahatékony...

A HP ProLiant MicroServer egy általános célú kiszolgáló, amely megalapozhatja a vállalkozás információinak szervezését és védelmét, hatékony vásárlói kommunikációt tesz lehetővé és a leghatékonyabban kihasználja a meglévő irodai eszközök és erőforrások lehetőségeit. A HP MicroServer a vállalkozást a termelékenység és hatékonyság új szintjére emelő, költséghatékony belépő kiszolgáló, kevesebb mint 10 klienssel rendelkező vállalkozások számára.

Egyszerű fenntartás és könnyű használat

 • Kiszolgáló szintű teljesítmény, számítógépes áron.
 • Kialakítása rendkívül megkönnyíti a meghajtók vagy tartozékok hozzáadását.
 • Helytakarékos; ideális a kisebb környezetek számára.
 • 22 dBA zajszintjével, a kiszolgáló kellően csendes az ergonomikus...

Az 1 unit méretű HP ProLiant DL360 G7 a helyszűkében lévő környezetek ideális megoldása. Az Intel Xeon 5600 sorozatú processzorok (6 és 4 magosak), a választható DDR3 pufferelt vagy nem pufferelt DIMM memóriákkal, az akár 8 SAS/SATA/SSD meghajtó támogatásával és PCI Express Gen2 technológiával nagy teljesítményű, ideális rendszert nyújtanak minden alkalmazáshoz.

Nagyobb teljesítmény, kapacitás és hatékonyság kisebb helyen

 • Két Intel Xeon X5687, X5690 processzor hozzáadásával (CTO-val) a DL360 G7 a nagy teljesítmény, az energiahatékonyság, és az alkalmazhatóság új dimenzióit kínálja az Intel QuickPath, az integrált memóriavezérlő, a Turbo Boost, az intelligens tápellátási technológiák révén.
 • Akár 384 GB pufferelt DIMM memória (legfeljebb 48 GB nem pufferelt). A...

A HP ProLiant ML110 G7 tökéletes első kiszolgáló a fejlődő vállalkozások számára. Hatékony megoldást kínál a házon belüli informatikai erőforrásokkal csak alig vagy egyáltalán nem rendelkező, kis- és középvállalkozások számára. A legújabb Intel Xeon, Core i3, illetve Pentium G sorozatú processzorokat és RPS-t és 2 hálózati adaptert támogató ML110 G7 ideális megoldást nyújt a fejlődő vállalkozások számára. A beépített iLO3 távfelügyelet a kiszállások számának csökkentése révén mérsékli az üzemeltetési költségeket.

A vállalkozás igényeinek változásához igazodó, könnyű bővítés és fejlesztés

 • Ez a nagy teljesítményű, platform könnyen használható, és kedvező árú csomagban kínálja a kiszolgálók összes lényeges szolgáltatását.
 • A...

A HP ProLiant ML150 G6 egy belépő szintű, kétprocesszoros, árteljesítményre optimalizált torony kiszolgáló. A nagy hatékonyságú redundáns tápegység és a redundáns ventilátoropciók révén nagyobb védelem biztosítható az energiagazdálkodás és a hőkezelés terén a folyamatos üzletmenet érdekében. A távoli telephelyekkel rendelkező vállalatok kihasználhatják a most beépítve rendelkezésre álló Lights-Out 100 távfelügyeleti képesség előnyeit a kiszolgáló/vállalat leállásainak csökkentése és az össztermelékenység növelése érdekében. A HP ProLiant ML150 G6 tehát nem terheli meg az informatikai költségvetést, ugyanakkor jelentős bővítési lehetőséget teremt a vállalkozások számára.

Nagyobb számítási teljesítmény

 • 4 magos, 1066 MHz-es Xeon processzorok 8 MB...

A HP ProLiant DL380 G7 kiszolgáló nagyszerű műszaki hagyományainak megfelelően a sokféle alkalmazáshoz továbbra is rendelkezésre áll a megnövelt rugalmasság és teljesítmény, a nagyvállalati szintű rendelkezésre állás.

Megnövelt teljesítmény és teherbírás a számításigényes, horizontálisan méretezhető alkalmazásokhoz

 • Az Intel Xeon 5600 sorozatú processzorok nagyobb teljesítményt, hatékonyabb energiafelhasználást és jobb alkalmazhatóságot kínálnak a következő megoldásokkal: Intel QuickPath, beépített memóriavezérlő, Turbo Boost, intelligens energiatechnológiák és Trusted Execution technológia
 • Legfeljebb 384 GB regiszteres DIMM memória (legfeljebb 48 GB nem pufferelt): A memóriapuffereknek, a gyorsabb memóriaelérésnek és a 4:1 arányú memóriafelosztásnak...

A HP ProLiant ML350 G6 a legjobb ár-teljesítmény arányú DP toronykiszolgáló, amely kiváló teljesítményt, bővíthetőséget és rendelkezésre állást biztosít. Új generációs kiszolgálóként megnövelt memóriakapacitást és jobb merevlemez-bővítési lehetőséget nyújt. A legmodernebb, QPI technológiát alkalmazó Intel Xeon processzorokat a kategóriájában a legjobb rendelkezésre állási funkciókkal és páratlan rugalmassággal ötvöző rendszer ideális a fejlődő vállalkozások számára, és különösen alkalmas a távoli fiókirodák igényeihez.

A legkiválóbb, naprakész rendszerarchitektúra bővítési lehetőségekkel

 • A redundáns tápellátás, a ventilátorok, illetve a memória- és lemezopciók révén a HP ProLiant ML350 G6 kiszolgáló rendszerhiba, túlmelegedés ,...

HP szerver ProLiant ML110 G6 - tökéletes első, belépő szerver a fejlődő vállalkozások számára. Kedvező áron, költség hatékony megoldást kínál a házon belüli informatikai erőforrásokkal csak alig, vagy esetleg nem rendelkező vállalkozások számára.

HP szerver ProLiant ML110 G6 -os sorozatról a véleményünk:
Valódi kiszolgáló - szerver, egy asztali PC áráért.
A HP ProLiant ML110 G6 szerver kis- és középvállalatok, valamint a távoli telephelyek igényeit hatékonyan képes kielégíteni.

A jól átgondolt kialakítás olcsó bővítést lehetővé tevő rugalmas kiszolgálót eredményez.
A megnövelt processzor- és memória-teljesítmény, valamint a hatékony tápegységek támogatása csökkenti az üzemeltetési összköltséget.

ILO100i távfelügyelet a kiszállások számának...