HP StoreServ 7200 flash Storage
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

HP StoreServ 7200 flash Storage

A nemrég bemutatott HP StoreServ 7450 után máris egy újabb tisztán flashes tárolót mutatott be a HP, a StoreServ 7200-at, ami még az elődjénél is olcsóbb. A StoreServ 7200 All-Flash Starter Kit a legolcsóbb tisztán flashes tároló a gyártónál. Manapság egyre nagyobb az igény az olyan tárolókra, amik csak SSD-re épülnek, így a HP próbálja még alacsonyabb szintre levinni a teljes egészében flash memóriára épülő tárolók árát.
Ezen tárolók legfőbb feladata a nagy mennyiségű véletlen elérés alatt konzisztensen alacsony késleltetést nyújtani. Ilyen feladat lehet desktop virtualizáció, a felhasználó felé néző alkalmazások vagy az in-memory kapacitáshatárait átlépő adatmennyiség analitikája. A flashes tárolók nagy teljesítményét azonban csak azok élvezhetik, akik megfizetik a lemezes tárolóknál jóval magasabb árat. A HP StoreServ 7200 felveszi a versenyt a lemezes tárolókkal, ugyanis a gigabájtonkénti ára 2 dollár körül van.

A StoreServ alapváltozata csak 8db 400GB-os MLC meghajtót tartalmaz, ami 3,2TB nyers kapacitást jelent, azonban deduplikáció, inline tömörítés és "thin" klónozás révén a hasznos kapacitás ennél sokkal nagyobb. A pontos méretet az ügyfél egyéni környezete dönti el. A gyártó szerint több, mint 7TB-os is lehet a hasznos kapacitás. Valószínűleg ez egy nagyon alábecsült adat, mivel más gyártók 1:7 vagy akár 1:10 arányt adnak meg a nyers és hasznos kapacitás különbségére.

Az új tároló szeptember végén kerül forgalomba, amire a gyártó 5év garanciát vállal 3év támogatással. Az árban benne van továbbá a már megszokott szoftverek mellett a HP 3PAR Online Import 180 napos licence is, amellyel EMC CLARiiON CX4, EMC VNX vagy HP EVA tárolóról lehet az adatokat migrálni. Vásárolható hozzá még a 3PAR Replication Software Suite, a 3PAR Data Optimization Software Suite, a 3PAR Security Software Suite és a 3PAR Application Software Suite is.