Alakítható infrastruktúrákat épít a HP
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Alakítható infrastruktúrákat épít a HP

A Hewlett-Packard alkalmazásközpontú adatközponti infrastruktúráit ismét továbbfejlesztve az alakítható infrastruktúrák felé vette az irányt.

A cég december 1-jén Londonban mutatta be legújabb Synergy platformját. Ez egy olyan infrastruktúra architektúra, melynek lényege, hogy a szükséges erőforrásokat – a számítókapacitást, tárhelyet, hálózati erőforrásokat, virtualizációt – bármikor gyorsan összeállíthatják egy nagy, közös „tárból” az aktuális alkalmazások igényeinek megfelelően. Ha pedig ezekre már nincsen szükség, azokat visszajuttatják a „tárba”, a következő feladatra várva.

A HP már három éve dolgozik a platformon, amely az erőforrásokat a szoftveresen meghatározott intelligenciával és egyesített API-al egyesíti, biztosítva az infrastruktúra teljes programozhatóságát.

HP EnterpriseA HP irányváltása nem mondható éppen hirtelennek. A cég évekkel ezelőtt felismerte azt, hogy a vállaltokra egyre nagyobb nyomás helyeződik, hogy gyorsan álljanak elő új megoldásokkal, új szolgáltatásokkal, hogy új üzleti lehetőségeket keressenek. AZ IT-részlegeknek pedig ezt lehetővé kell tenniük, nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb költségeket kell biztosítaniuk, ezzel együtt pedig a sebességet és agilitást is garantálniuk kell, amelyekre a big data, felhőalapú, biztonsági és mobilalkalmazásokhoz szükség van.

A cégek gyakran egyetlen infrastruktúrán igyekeznek hagyományos alkalmazásaikat futtatni, míg az újabb típusúakat egy másikkal kezelik. Az ilyen környezetek azonban túlságosan költségesek és nem biztosítanak megfelelő rugalmasságot. A vállalat szerint tehát világos, hogy a jövőben az infrastruktúrákat kell az alkalmazások igényeihez idomítani.

A HP még az út legelején jár, nincs azonban egyedül. Más vállalatok, mint a Cisco Systems, az Intel és a Dell szintén hasonló irányban folytatnak fejlesztéseket. A jövő adatközpontjai a virtualizációs modellt magasabb szintre emelve nagyon valószínű, hogy így fognak működni: az adott alkalmazások mindig az éppen szükséges erőforrásokat veszik igénybe a rendelkezésre álló kapacitásból.

(via: www.serverwatch.com)