HP flashes tároló lemezes áron
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

HP flashes tároló lemezes áron

A HP egy tisztán flashmemóriás 3PAR tárolót mutatott be Amerikában a napokban. Az eszköz már tavaly megjelent, de máris frissítette a gyártó a 3PAR StoreServ 7450 tárolót. Az új verzió a korábbinál sokkal nagyobb kapacitású SSD-k alkalmazását teszi lehetővé, továbbá az eszköz jól hasznosítja a tárkapacitást, így a lemezes konfigurációkhoz közeli áron kapható, de a teljesítménye sokkal nagyobb - 900 ezer I/O művelet másodpercenként, 0,7 ms-os késleltetéssel.
Az új StoreServ 7450 hardveresen gyorsított inline deduplikációt és thin cloningot alkalmaz és nagy kapacitású, de olcsó SSD-ket használ. A gyártó állítása szerint a tárolt adatoktól függően akár 4:1 arányú deduplikáció is elérhető, amivel a tároló a fizikai kapacitásánál jóval nagyobb használható kapacitást biztosít. A tárolóban 480GB vagy 920GB-os eMLC SSD-ket is választhatnak a felhasználók, de akár lehetőség nyílik 1,9TB-os cMLC meghajtókkal is rendelni az eszközt.

A gyártó az új tároló esetén System-Wide Sparinget és Adaptive Sparinget használ. Az előbbi technika azt jelenti, hogy a tárolóban nincsenek dedikált "tartalék" meghajtók, hanem a firmware minden SSD-n egyformán szabadon hagy területet, amely egy SSD hibája esetén csatasorba állítható a cseréig - a cég szerint ezzel a megoldással gyorsabbak a rebuildek, valamint a meghajtók fáradása is egyenletesebb. Az Adaptive Sparing esetén a tároló firmware-e csökkenti a meghibásodások esetére tartalékolt tárterületet, ezzel nő a használható kapacitás.

A nyers maximum kapacitás 460TB is lehet egy 240 meghajtós 3PAR StoreServ 7450 esetében, de a deduplikáció miatt a használható kapacitás 1,4 petabájt is lehet. Az új tároló ezzel már nagyjából 2 dolláros árat ér el használható gigabájtonként, ami már a lemezes tárolókkal egy szinten van, de az új flashes tároló teljesítménye sokkal nagyobb. Attól sem kell félni, hogy az eszközben használt SSD-k hamar elfáradnak, hiszen ha bármi probléma lenne velük, a gyártó 5év cseregaranciát biztosít ezen termékekre.