Új szervereket vezet be a HP
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Új szervereket vezet be a HP

A HP bemutatta az új, ultrasűrű szervereit, melyeket főként közösségi-, felhő- és mobil alkalmazások támogatására szánt. A HP Moonshot rendszer alacsony fogyasztású, kis helyigényű és rendkívül költséghatékony megoldás. Az első Moonshot 1500 keret 4,3 U magas, amelybe akár 45 Moonshot Proliant szerver rakható. A keretben van még 2 switch, hűtés és tápegységek.
A rendszerben 2 magos, 64bit-es, 2GHz-es Intel Atom S1260 processzor működik. Maximum 8GB DDR3 1333MHz-es memóriát kezel. Max. 1TB-os SATA merevlemez és max. 200GB-os SSD is használható. A hálózati vezérlő egy Broadcom 5720. A Moonshot Red Hat Enterprise Linuxot és SUSE Linux Enterprise Servert támogat és virtualizációs technológiát nem.

A kiszolgáló jelenleg csak Intel processzorral kerül forgalomba, de később megjelennek majd például AMD-processzoros verziók is, illetve ARM-os kiadás is. A leendő vásárlók a HP Discovery Labs-ekben ismerkedhetnek a rendszerrel és a termékeket ki is lehet próbálni saját fejlesztéseikkel és számítási feladataikkal. Vásárlás esetén támogatási és tanácsadási szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.
A Moonshot szerverek legnagyobb felhasználói a nagy rendszereket üzemeltető webes cégek, ezek azonban egyre inkább saját tervezésű, a Quanta és a Compal által gyártott, egyszerű szervereket, hálózatot és tárolókat használnak adatközpontjaikban, amelyek egyedi fejlesztésű szoftvereket futtatnak. Másik nagy megcélzott ügyfélkör lehet a hosting szolgáltatók, amelyek a szervereket bérleti konstrukciókban, üzemeltetési szolgáltatásokkal együtt kínálják az ügyfeleknek. A jellemző számítási feladat a statikus oldalak kiszolgálása és az egyszerűbb webes alkalmazások, erre pedig kiválóan alkalmasak az ultrasűrű szerverek. Ilyen környezetben jól kijön a Moonshot nagy előnye, a kompakt kialakítás és alacsony energiafelvétel, ami a szolgáltató oldalán jelentkezik megtakarításként, ennek köszönhetően pedig árcsökkentés formájában a felhasználók felé is átháríthatja.