Új Gen8 MicroServer
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Új Gen8 MicroServer

A kisvállalkozásoknak szánt HP MicroServer megújult, immár Gen8-as sorozatként lesz kapható. A G7-es MicroServer még AMD processzorral volt ellátva, viszont az új generációs szerver már Intel Celeron G1610T és Pentium G2020T processzorokkal lesz kapható. Az Ivy Bridge generációs lapkákban két mag van. Nem kell nekik aktív hűtés, mivel mindössze 35W-ot fogyasztanak. A processzor teljesítmény sokkal jobb, mint az AMD-s előd teljesítménye volt, azonban messze elmarad a 4 vagy többmagos kiszolgálók teljesítményétől. A szerverben 2DIMM foglalat van, mely összesen 16GB memóriát kezel. Maximum 4db SATA lemez rakható bele, így akár 12TB tárolókapacitást is elérhetünk a kis szerverrel. A lemezek vezérléséről a B120i controller gondoskodik. Továbbá tartalmaz még a kiszolgáló egy PCIe 2.0 x16 bővítőt.

A MicroServert kifejezetten olyan kisvállalatoknak szánta a gyártó, ahol még nincsen szerver beállítva. A gyártó kutatásai szerint a közeljövőben több millió kis cég fog ilyen Microservert vásárolni, főként fájlszerver funkciókra. A nem túl erős processzor teljesítmény ellenére egy igen megbízható szervert kap a vásárló, mely a kisirodai igényeket teljes mértékben ki tudja szolgálni. Emellett támogatja a HP saját menedzsment-rendszerét, az iLO 4-et is. A hálózati beépítést elősegíti a PS1810 8portos switch, mely kimondottan a MicroServer-hez lett tervezve.
Összefoglalva: a HP Microserver egy tökéletes kisvállalati kiszolgáló, mely rendkívül halk és kis fogyasztású, nagy tárolókapacitással bír és igen kedvező áron lehet hozzájutni.