A Unixos piacot célozza a Dell
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

A Unixos piacot célozza a Dell

A jövedelmező, ám egyre kisebbre zsugorodó Unix alapú rendszerek piacán szeretne nagyobb szeletet hasítani magának a Dell, ezért új négyfoglalatos szervert mutatnak be, amely a nagy számítókapacitást igénylő applikációkat célozza majd.

A Dell olyan applikációkra szánja legújabb gépét, mint az in-memory adatbázisok, az ügyfélszolgálati menedzsment és a vállalati erőforrás-tervezés.

Az ezek kiszolgálására hivatott 4U PowerEdge R930 szerver a cég szerint 22 százalékkal nagyobb teljesítményre képes elődjénél az erőforrás-tervező applikációk futtatásakor. Az architektúra alapját az Intel következő generációs high-end szerverlapkája, a Xeon E7 v3 adja majd.

Emellett egy sor tárolóopciót kapunk majd mellé, így például PowerEdge Express Flash NVMe PCI-Express SSD-ket és merevlemezeket. A rendszerben akár 20 százalékkal több mag (72 darab) helyezhető el és ugyanennyivel nagyobb háttértár is. A memória maximum 6 TB lesz a cég közlése szerint.

14 hónapja gyengélkedik a nem-x86-os piac

Brian Payne, a Dell szerverplatformokért felelős igazgatója szerint az x86-os szerverek piaca a közeljövőben nem fo letérni a növekedési pályáról, a kétfoglalatos rendszerek pedig továbbra is a legnépszerűbbek maradnak majd. A cégek ugyanakkor high-end vállalati alkalmazásaikat egyre inkább kivonják a Unix platformokról, mint amilyen az IBM Power rendszere vagy az Oracle Solaris megoldásai. Ehelyett olcsó x86-os megoldásokat igyekeznek választani.

Az IDC elemzői szerint az x86-os piac bevételei 2014 utolsó negyedévében több mint 7 százalékkal növekedtek az egy évvel korábbi adatokhoz képest, 11,5 milliárd dolláron tetőzve, míg a leszállított termékek száma 2,9 százalékkal nőtt. A Dell az x86-os bevételek 21,1 százalékát kaparintotta meg az IDC szerint. Eközben a nem-x86-os szerverek bevételei továbbra is csökkenőben vannak, az utolsó negyedévben már 14 százalékos volt a csökkenés 2013 végéhez képest.

Payne szerint tudatában vannak ennek a csökkenésnek, az Unixos piacot azonban még mindig jövedelmezőnek látják a maga 9 milliárd dollárjával. Ezért is lépnek be a piacra, és bíznak abban, hogy a vállalatok komolyan fontolóra veszik majd új megoldásaikat alkalmazásaik futtatására.