6TB-os Seagate merevlemez érkezett
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

6TB-os Seagate merevlemez érkezett

Új, 6TB-os vállalati merevlemezt adott ki a Seagate. Az új eszköz 28%-al gyorsabb, mint a korábbi 4TB-os modell. A 3,5"-os, 7200rpm-es Enterprise HDD 5TB-os, 4TB-os és 2TB-os változatban is kapható. Az új lemez 12Gbps sebességű SAS vagy 6Gbps sebességű SATA csatolással is elérhető és kimondottan folyamatos üzemeltetésre tervezték.
Nem a Seagate az első, aki ekkora kapacitású merevlemezt adott ki. A Western Digital például már tavaly év végén bemutatta a 6TB-os Ultrastar He6 merevlemezét, melynek házát héliummal töltötték fel a forgó lemezek által keltett turbulencia csökkentése érdekében. Ezáltal kisebb fogyasztást és kevesebb hőtermelést értek el. Az alacsony turbulencia miatt házban több lemeznek jut hely, így a WD 7db tányérral érte el a 6TB-os kapacitást.

A Seagate nem alkalmazta a héliumos megoldást az új lemezeinél, mivel az adatsűrűséget kb. 20%-al tudták növelni, így elegendő volt 6db tányér alkalmazása a 6TB eléréséhez. A Seagate lemeze 25%-al gyorsabb, mint a Western Digital hasonló méretű HDD-je - állítják a Seagate szakemberei.

Az új eszköz tartalmaz egy páratartalom érzékelőt, hogy párás környezetben is biztonságosan működhessen, és az Instant Secure Erase funkciót is, amely a lemez törléskor többször is felülírja az adatokat, hogy azok ne kerülhessenek illetéktelenek kezébe, ha a lemez új tulajdonoshoz kerül. Emellett a HDD-k automatikusan titkosítják a tárolt adatokat, és az Egyesült Államok adatbiztonsági szabványainak megfelelő FIPS SED minősítést kaptak.
A lemezek SAS vezérlője kiegészült a Seagate “Super Parity” hibajavító firmware-ével is, így egy meghibásodás esetén az adatok sokkal gyorsabban visszaállíthatók.