Bemutatta a Hynix az első 128GB-os DDR4 memóriamodult
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Bemutatta a Hynix az első 128GB-os DDR4 memóriamodult

A napokban bemutatta az eddigi legnagyobb, szerverekbe szánt memóriát a Hynix, a 128GB-os DDR4-es modult. A gyártó az új modullal megduplázta az eddigi legnagyobb, 64GB-os modell kapacitását. Az új eszköz 8 gigabites DDR4-es chipekre épül, melyek 20 nanométeres eljárással készültek. A modul 2133MHz-en működik 64 bites I/O-val, és nagyjából 17GB/s adatot tud forgalmazni, ráadásul alacsonyabb feszültségen működik, mint a DDR3-as modul (1,35V helyett csak 1,2V-on üzemel).

Az új memóriaszabvány két legfontosabb újdonsága tehát a jóval magasabb sávszélesség és az alacsonyabb feszültség, melynek köszönhetően alacsonyabb a fogyasztása is. Az új DDR4-es lapkák és modulok sorozatgyártása ugyan már elindult, de még nincsen hozzá processzor és chipset, melyek támogatnák az új DDR4-et. A modulok kereskedelmi forgalomban előreláthatóan az év végén jelenhetnek meg, mivel akkor várható az Intel-től támogató processzor.

Nem a Hynix az első cég, mely a DDR4-es memóriákkal foglalkozik. Már a Samsung és a Crucial is elkezdte a DDR4-es memóriák gyártását, de a megjelenésükre az év végén lehet majd számítani. Előreláthatóan az év végén már több gyártó is megjelenik az új modulokkal, mivel nagyjából ekkorra várható mind az AMD-től, mind az Intel-től DDR4-es támogatású processzor megjelenése.