Új 1TB-os Samsung SSD
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Új 1TB-os Samsung SSD

Már tavaly megjelentek a Samsung első, V-NAND flashmemóriára épülő SSD-i, melyek főként vállalati felhasználásra ajánlottak. Most pedig elindult az otthoni kategóriás meghajtó gyártás, melyek elérhetőek 1TB-os, 512GB-os, 256GB-os és 128GB-os változatban is. Emellett szerverekbe, tárolókba is kínál a gyártó V-NAND SSD-ket, melyek 240GB, 480GB és 960GB kapacitással érhetők el, maximális írási sebességük 14 ezer IOPS, olvasás esetén pedig 90 ezer IOPS. Ezek az új SSD-k már második generációs V-NAND memóriachipeket tartalmaznak.

A növekvő igényeknek megfelelően egyre nagyobb kapacitású SSD-ket próbálnak készíteni a gyártók. Ezt az ún. MLC memóriák alkalmazásával próbálták elérni, amikor is egy memóriacella több bit információt tárol. Ennek a hátránya, hogy a flashmemória gyorsabban tönkre megy, mert egy cellát többször is érintenek az írási műveletek. Ahhoz, hogy a kapacitás növelésével ne csökkenjen az élettartam, új eljárásokat kellett kidolgozni. A Samsung megoldása erre a vertikálisan rétegezett V-NAND, amely lecsökkenti az egymás melletti cellák közötti interferenciát, ezzel javítva a memória sebességét és növelve annak élettartamát. Az új technológiának köszönhetően a gyártó szerint több tízezer írási ciklust is kibírnak "fáradás" nélkül az SSD-k, míg az MLC cellák már pár ezer ciklus után elkezdenek "fáradni", és nem lehet őket újraírni.

A gyártó szerint a V-NAND mind energiahatékonyságban, mind teljesítményben is nagy előrelépés. A V-NAND technológia biztosítja, hogy a nagy kapacitású eszközök mérete is kezelhető méretű marad. A Samsung az első generációs V-NAND esetén 24, a másodiknál pedig már 32 memóriachipet rétegez egymásra, egy tokba.