OEM licensz
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

OEM licensz

Az OEM a leggyakrabban használt licenszelés. Valószínűleg az ára miatt a legkedveltebb, azonban a licenc-nek vannak hátrányai is. Többek között: örökös felhasználási jogot biztosít, azonban nem névre szól, hanem egy számítógéphez kötött licensz, attól a későbbekben el nem választható. Tehát ha az adott számítógép lecserélésre kerül, akkor az új eszközre új licenszt kell venni.

Az OEM szoftver általában a megvásárolt számítógépre előtelepítve érkezik. Ebben az esetben a gép bekapcsolásakor elfogadott végfelhasználói licencszerződés szerint a végfelhasználó és a gyártó között szerződés jön létre. Az OEM licenszek jogtisztaságát az ún. COA(Certificate of Authority, azaz “Eredetiséget igazoló tanusítvány”) matrica biztosítja, melyet rá kell ragasztani a számítógépre. Ettől kezdve a licenc ehhez a géphez fog kötődni. Ha ez a matrica hiányzik a gépről, akkor a felhasználó a szoftver licenszt jogosulatlanul használja. Előtelepített licensz esetében a COA matrica a számítógépre van ragasztva.
Az OEM csomag önállóan is megvásárolható, de ebben az esetben a szoftvert felbontó végfelhasználó telepíti a szoftvert, ezzel egyidejűleg rendszerépítővé is válik. Mivel a terméktámogatást a rendszertelepítő adja, ezért ebben az esetben a végfelhasználónak sem a Microsoft, sem az értékesítő nem köteles támogatást biztosítani. Önálló OEM termék esetében a COA matrica a szoftver csomagban található!