Windows Server 2008R2
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Windows Server 2008R2

A Windows Server 2008 R2 kiadása a díjnyertes Windows Server 2008 alapjaira épül, és a létező technológiák továbbfejlesztése mellett olyan új funkciókat kínál, amelyek révén az informatikai szakemberek növelhetik kiszolgálói infrastruktúrájuk megbízhatóságát és rugalmasságát. Az új virtualizációs eszközöknek, webes erőforrásoknak, a kezelhetőség terén megvalósított fejlesztéseknek és a Windows 7 rendszerrel való integrációnak köszönhetően időt és pénzt takaríthat meg, továbbá megfelelő platformot biztosíthat a dinamikus, hatékonyan felügyelt adatközpontok számára. A hatékony eszközök – egyebek között az Internet Information Services (IIS) 7.5-ös verziója, a frissített Kiszolgálókezelő és Hyper-V platform, valamint a Windows PowerShell 2.0-s verziója – együttesen nagyobb fokú felügyeletet és megnövelt hatékonyságot biztosítanak az ügyfelek számára, továbbá lehetővé teszik, hogy minden korábbinál gyorsabban reagáljanak a vállalatuk tevékenységével kapcsolatos üzleti igényekre.

Továbbfejlesztett webalkalmazási platform

A Windows Server 2008 R2 olyan fejlesztéseket tartalmaz, amelyek együtt a Windows Server e kiadását a legszilárdabb webalkalmazási platformmá teszik. A megújult webkiszolgálói szerepkör mellett a rendszer tartalmazza az Internet Information Services (IIS) 7.5-ös verzióját, és a korábbinál szélesebb körben támogatja a .NET-keretrendszer használatát Server Core konfigurációban. Az IIS 7.5 kialakításakor azok a fejlesztések kerültek előtérbe, amelyek révén a webes rendszergazdák könnyebben üzembe helyezhetik és felügyelhetik a webalkalmazásokat, és amelyek fokozott megbízhatóságot és méretezhetőséget biztosítanak. Az IIS 7.5 emellett korszerűbb, egyszerűbben használható felügyeleti funkciókat nyújt, és több lehetőséget kínál a webkiszolgálói környezet testreszabására. Az IIS és a Windows webplatform alábbi fejlesztései érhetők el a Windows Server 2008 R2 rendszerben:

 • A webalapú alkalmazások egyszerűbb felügyelete és támogatása
 • Egyszerűbb terméktámogatás és hibaelhárítás
 • Továbbfejlesztett fájlátviteli szolgáltatások
 • Lehetőség a funkciók és szolgáltatások bővítésére
 • A .NET-keretrendszer tökéletesebb támogatása
 • Biztonságosabb alkalmazáskészletek
 • IIS.NET közösségi portál

Lehetőségek a kiszolgáló és a munkaállomás virtualizációjára

Napjaink adatközpontjaiban igen fontos szerep jut a virtualizációnak. A virtualizáció révén lehetővé váló hatékonyabb üzemeltetésnek köszönhetően a szervezetek jelentősen csökkenthetik működési költségeiket és energiafogyasztásukat. A Windows Server 2008 R2 a következő típusú virtualizációs lehetőségeket kínálja: ügyfél kiszolgáló virtualizációt a Hyper-V platform révén, valamint megjelenítési virtualizációt a Távoli asztali szolgáltatások révén.

 • Hyper-V

  A Windows Server 2008 R2 rendszerben bemutatkozik a Hyper-V platform új verziója. A Windows Server 2008 R2 részét képező Hyper-V platformot több kulcsterületen is továbbfejlesztették a dinamikus, virtuális adatközpontok létrehozása érdekében, így nagyobb rendelkezésre állást és teljesítményt biztosít, tökéletesített felügyeleti és egyszerűsített rendszerbe állítási eljárásokat kínál, és új szolgáltatásokat is tartalmaz, ilyen például a működés közbeni, élő áttelepítés.

 • Távoli asztali szolgáltatások (korábbi nevükön Terminálszolgáltatások)

  A Távoli asztali szolgáltatások biztosítják azt a funkciókészletet és rugalmasságot a felhasználók és a rendszergazdák számára, amely nélkülözhetetlen a tetszőleges telepítési környezetben elérhető, robusztus hozzáférési élmény megvalósításához. A Távoli asztali szolgáltatások funkciókészletének bővítése érdekében a Microsoft jelentős beruházásokat tett a virtuális munkaállomás-infrastruktúra (Virtual Desktop Infrastructure – VDI) terén. A VDI egy olyan központosított munkaállomás-szolgáltató architektúra, amely lehetővé teszi a Windows és más munkaállomás-környezetek futtatását és felügyeletét a központi szerveren található virtuális gépeken.

Továbbfejlesztett energiagazdálkodás és egyszerűsített felügyelet

Napjainkban egy adatközpont kiszolgálóinak folyamatos kezelése és felügyelete az informatikai szakemberek egyik legtöbb időt igénylő feladata. Bármely rendszerbe állított felügyeleti stratégiának támogatnia kell mind a fizikai, mind a virtuális környezetek kezelését és felügyeletét. Az ezzel kapcsolatos problémák megoldása érdekében a Windows Server 2008 R2 egyes új szolgáltatásai csökkentik a Windows Server 2008 R2 folyamatos felügyeleti igényét és a mindennapos üzemeltetési feladatokkal járó adminisztratív teendők számát. E szolgáltatások közé tartoznak az alábbiak:

 • Az adatközpontok energiafogyasztásának továbbfejlesztett kezelése
 • A fájlszolgáltatások továbbfejlesztett kezelése
 • Továbbfejlesztett távoli felügyelet
 • Kisebb adminisztrációs igényű, interaktív módon elvégezhető adminisztratív feladatok
 • Bővített parancssor és automatizált felügyelet a PowerShell 2.0-s verziója révén
 • Tökéletesített identitáskezelés
 • Az elterjedt szabványoknak és gyakorlati eljárásoknak való nagyobb fokú megfelelés

Méretezhetőség és megbízhatóság

A Windows Server 2008 R2 minden eddiginél jelentősebb munkaterhelések ellátására alkalmas, továbbá dinamikus méretezhetőséget és minden téren magasabb fokú rendelkezésre állást és megbízhatóságot biztosít. A rendszer számos új és továbbfejlesztett jellemzőt kínál, ilyen például a korszerű processzorarchitektúrák jobb kihasználása, az operációs rendszer összetevőkre bontásának magasabb foka, valamint az alkalmazások és szolgáltatások nagyobb teljesítménye és méretezhetősége.