Windows Server 2012 R2
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Windows Server 2012 R2

A Microsoft a napokban ismertette a Windows Server 2012 R2 fejlesztéseit. Az R2-es csomag egy nagyobb frissítése a Windows Server 2012-es operációs rendszernek, amely nem csak egy szervizcsomag, hanem sok funkcionális újdonságot tartalmaz, amelyek főként a virtualizációban, adattárolásban, hálózatban, menedzsmentben és biztonságban látszódik leginkább.

Virtualizáció

A Windows Server 2012-ben több újdonságot találunk a virtualizáció területén. Az új verzióban a Hyper-V akár 320 processzormagot és 4TB memóriát is kezelhet, az egy időben futó virtuális gépek száma 1024db, a maximális lemezkép-méret pedig 64TB, amelyet menet közben lehet méretezni. A lemezképeket felére is össze tudja tömöríteni a Hyper-V, így a VM gyorsabban költözhet egyik fizikai szerverről a másikra. A "live migration" képességhez a virtualizációs köztesréteg RDMA-támogatást is igénybe tud már venni, levéve a feladatok egy részét a CPU válláról, ami tovább növeli a migráció sebességét.
A Hyper-V egyik új képessége a Hyper-V Replica, amely egy virtuális gép meghatározott időközönként történő tükrözését jelenti egy távoli szerverre, így egy nagyobb probléma esetén a replikából könnyen visszaállítható a rendes üzletmenet. A távoli adatközpont lehet akár a felhő is, erről gondoskodik a Windows Azure Hyper-V Recovery Manager.
Az új Hyper-V jobb támogatást nyújt Linux operációs rendszerekhez. A Dynamic Memory most már linuxos VM-ek számára is lehetővé teszi a dedikált memória méretének növelését vagy akár csökkentését is. Ezzel az igényektől függően sűríthetők a virtuális gépek egy szerveren, jobb kihasználtságot eredményezve. Emellett a legnagyobb Linux disztribúciók termékeinek integrációjához szükséges Linux Integration Services (LIS) csomagokat a Hyper-V tartalmazni fogja, így nem kell a letöltéssel és a telepítéssel külön foglalkozni.