Exchange Server 2010
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Exchange Server 2010

A Microsoft Exchange Server 2010 használatával eddig nem tapasztalt szintű megbízhatóság és teljesítmény érhető el. A szoftver ehhez olyan funkciókat kínál, amelyek egyszerűbbé teszik a rendszergazda munkáját, elősegítik a vállalati információátvitel védelmét, és jobban kielégítik a felhasználók nagyobb üzleti mobilitás iránti igényét. Az Exchange legújabb kiadásának segítségével jobb üzleti eredményeket érhet el, miközben kézben tarthatja a rendszerbe állítás, a felügyelet és a szabályozási előírásoknak való megfelelés költségeit. Az Exchange az üzembe helyezési lehetőségek legszélesebb választéka mellett információszivárgás elleni integrált védelmet és fejlett megfelelőségi funkciókat is kínál, amelyek együtt a piacon elérhető legjobb üzenetkezelő és együttműködési megoldást alkotják.

Rugalmas és megbízható

Napjainkban a vállalatokra állandó nyomás hárul, hogy IT-infrastruktúrájukat a folyamatosan változó üzleti körülményeknek megfelelően optimalizálják. Ez fokozott agilitást igényel, ezért olyan megoldásokba érdemes fektetni, amelyek megfelelő választási lehetőséget biztosítanak Önnek és a szervezetnek. Az Exchange Server 2010 biztosítja a szükséges rugalmasságot a rendszer egyedi igényeknek megfelelő üzembe helyezéséhez, és minden eddiginél egyszerűbb módszert kínál arra, hogy az e-mailek folyamatosan a felhasználók rendelkezésére álljanak.

Az Exchange Server már korábban is bármely más megoldásnál szerteágazóbb lehetőségeket kínált a tárolóhardverek tekintetében – a hagyományos tárolóhálózatoktól (SAN) kezdve egészen a költségkímélő, asztali kategóriájú közvetlen adattárolókig (DAS) –, és ez a jövőben is folytatódik. A legújabb kiadásban az Exchange postaláda-adatbázisának továbbfejlesztése révén akár 50%-os csökkenés is jelentkezhet az Exchange Server 2007 verzióhoz képest a másodpercenkénti lemezműveletek számában (IOPS). Az új verzió az Exchange 2007 folyamatos replikációs technológiáira épülő, ám a korábbinál egyszerűbb módszert biztosít a magas rendelkezésre állás és a vészhelyreállítás megvalósítására, amelyhez továbbfejlesztett felügyeleti eszközök is társulnak. Mindez korábban nem tapasztalt szintű megbízhatóságot eredményez, és csökkenti a folyamatos üzletmenet biztosításával járó feladatok bonyolultságát. Ha a vállalat informatikai ügyfélszolgálatára és Önre kevesebb teher hárul, a szervezet csökkenő költségek mellett eredményesebben dolgozhat.

Elérhetőség tetszőleges helyről

A vállalat sikere erősen függ attól, hogy az IT által megvalósított műszaki megoldásokkal sikerül-e javítani a felhasználók hatékonyságát és eredményességét. Az Exchange Server 2010 segítségével a felhasználók eredményesebben dolgozhatnak, mert az ipari szabványt jelentő protokollokon keresztül gyakorlatilag bármely platformról, webböngészőből és eszközről szabadon és biztonságosan hozzáférhetnek üzeneteikhez – legyen szó e-mailekről, hangposta-üzenetekről, azonnali üzenetekről vagy egyébről. A felhasználók munkaidejük jelentős részét postafiókjuk kezelésével töltik. Az Exchange számos szervezetnél már hosszú ideje az univerzális postaláda alapkövét jelenti.
Az Exchange legújabb kiadásában bemutatkozó fejlesztések segítségével a felhasználók egyetlen pontból hozzáférhetnek valamennyi kommunikációs formához, és könnyebben együttműködhetnek munkatársaikkal és a cég üzleti partnereivel. A naponta beérkező és elküldött információk egyre növekvő mennyisége túlterhelést okozhat, ami kihat a vállalat termelékenységére és nyereségességére. Az Exchange 2010 új hatékonyságnövelő funkciói segítségével a felhasználók egyszerűbben rendszerezhetik és rangsorolhatják postaládájukban az üzeneteket.

Védelem és megfelelőség

Napjaink jogilag egyre nagyobb mértékben szabályozott környezetében alapvető fontosságúvá vált az üzleti adatok hatékony megőrzése. Ezek közé tartozik az e-mail is, amely igen rövid idő alatt a legfőbb adatforrásává vált a jogi betekintési eljárásoknak és egyéb megfelelőségi vizsgálatoknak.
Az e-mailek szabályozási előírásoknak megfelelő kezelése azonban jelentős kihívás elé állította a szervezetek többségét. A problémát az okozza, hogy amint az e-mailek mennyisége túllépi a postaláda tárolási küszöbét, a felhasználóknak az esetek többségében PST-fájlként (személyes tárolófájlként) át kell helyezniük leveleiket a levelezési kiszolgálókról asztali vagy hordozható számítógépeikre. Az ily módon elkülönített e-mailek megfelelőségi követelményeket kielégítő kezelése és keresése nehezebbé válik.
A PST-fájlok használatával kapcsolatos probléma megoldása és az előírások betartásával járó terhek csökkentése érdekében az Exchange 2010 olyan új, integrált e-mail archiválási és adatmegőrzési funkciókat biztosít, mint például a részletesen szabályozható, több postaládára kiterjedő keresés és az azonnali jogi célú mentesítés. Mindez az Exchange tárolási architektúrájának rugalmasságával ötvözve azt eredményezi, hogy a vállalat adatai ellenőrizhetőbbé, a felhasználók postaládákkal végzett mindennapi munkája pedig zavartalanabbá válik. Minden erőfeszítés ellenére előfordulhat, hogy a felhasználók jóhiszemű hibákat követnek el a bizalmas vállalati adatok mindennapos kezelése során. Ugyanakkor mindig fennáll a veszélye a nem védett bizalmas adatokhoz történő jogosulatlan hozzáférésnek is. E probléma megoldása az ügyfelek és az alkalmazottak személyes adataival kapcsolatos szabályozások növekvő száma miatt még sürgetőbbé vált.
Az Exchange 2010 központilag felügyelt adat-ellenőrzési funkcióival megkönnyíti a vállalati kommunikáció védelmét. Ezáltal lehetővé válik az e-mail üzenetek hatékonyabb elfogása, cenzúrázása, titkosítása és blokkolása. Ezek a funkciók együttesen rugalmas védelmi és ellenőrzési lehetőségeket biztosítanak akkor is, ha automatikusan kívánja érvényesíteni az adatok ellenőrzését, és akkor is, ha lehetővé kívánja tenni a felhasználók számára, hogy saját adatvédelmi intézkedéseket tegyenek.