Kipróbálható a Windows Server Essentials 2012 R2
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Kipróbálható a Windows Server Essentials 2012 R2

A Windows Server 2012 R2 után az Essentials R2 verzió előzetese is megjelent, amely elérhető a Microsoft weboldalán. A Windows Server Essentials kimondottan kisvállakozásoknak szánt operációs rendszer. A szoftver korábban tartalmazta a SharePoint és Exchange Server funkciókat, de a 2012-es verzióban ezek már nincsenek benne. A Microsoft elgondolása szerint a kisvállalkozások Office 365 előfizetés használnak a feladatok ellátására.

A Microsoft az új szoftver verziót úgy alakította ki, hogy ne csak helyben telepítve lehessen egyszerűen használni, hanem akár a felhőben is. Ennek érdekében kikapcsoltak benne azokat a funkciókat, melyek nagy adatforgalmat és emiatt magas költséget okoznak(a kliensek automatikus mentése, a Storage Spaces).
Az új R2-es verzióban külön panelen meg lehet nézni, hogy milyen felhőszolgáltatások állnak rendelkezésre és hogy a szerver kapcsolódik-e ezekhez. Ennek segítségével a felhasználók könnyebben megismerhetik az online szolgáltatásokat. Ilyen az Office 365, a Windows Intune vagy az Azure Backup.

Az új szoftverben a fejlesztések egy része a virtualizáció köré csoportosul. Az új Essentials beépített "varázslókkal" segíti a felhasználókat, hogy könnyen megvalósítható legyen egy virtualizált Essentials R2 telepítése.
Újdonság, hogy az új verzióban frissül a Windows Phone-on és Windows 8-on elérhető My Server alkalmazás, amelyből távolról lehet a szervert adminisztrálni. Egy másik újdonság, hogy az érintéses vezérlést támogató Silverlight helyett HTML5-ön alapuló Remote Web Access, amely akár telefonról is lehetővé teszi a távoli hozzáférést.

Az Essentials verziót a gyártó főleg kisvállalatoknak szánta, de több nagyvállalat is szívesen használná saját környezetben, például egy fiókiroda kiszolgálására. Azért, hogy ehhez ne kelljen új szoftvert venniük, az Essentials képességeit most egy Windows Server 2012 R2 szerepkörként is elérhetővé teszi a Microsoft, mely Windows Server Essentials Experience néven megtalálható.

A Windows Server 2012 R2 Essentials előzetese letölthető és kipróbálható. A nyilvános próbaváltozatnak az a legfőbb célja, hogy minél több visszajelzést és véleményt begyűjtsenek, mielőtt kiadnák a végleges verziót.