Miniatürizált technológiával kapcsolja össze adatközpontjait
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Miniatürizált technológiával kapcsolja össze adatközpontjait a Microsoft

A cég bejelentése szerint egy teljesen új típusú DCI (datacenter interconnect) technológiát vezetnek be saját szerverfarmjaik esetében, ami nagy csapást jelent a kifejezetten erre a célra szánt, dedikált eszközöket készítő gyártóknak.

Miniatürizált technológiaA HP, a Cisco, a Juniper Networks és az Infinera egyaránt gyártanak dedikált DCI eszközöket. A LightReading értesülései szerint a Microsoft azonban helyettük az Inphi segítségét vette igénybe, egy kis félvezetőkkel és optikai eszközökkel foglalkozó vállalatét, így olyan DCI-eszközöket fejlesztettek ki, amelyek összekapcsolhatóak létező hardvereikkel és így nem szükséges további hardverek használata.

A ColorZ kódnévre keresztelt eszközöket a szilícium-fotonika segítségével alkották meg. Az együttműködést csak néhány nappal ezelőtt jelentette be a két vállalat az Optical Society Executive Forum eseményen. Tom Issenhuth, az Azure Networking optikai hálózatokért felelős mérnöke elmondta, hogy a partnerség eredménye egy olyan technológia, amely egymástól legfeljebb 80 kilométerre lévő adatközpontok összekapcsolásában segíthet úgy, hogy ehhez további hardvereszközökre nincsen szükség.

Ennek alkalmazásával lehetővé válik a Microsoft számára, hogy helyet és energiát takarítson meg adatközpontjaiban, így csökkentve a költségeket és növelve a számítókapacitás sűrűségét.

A PAM4 (Pulse Amplitude Moduation) jeltovábbítás segítségével az Infphi szerint akár 4Tb/s sebességű kapcsolat is létrejöhet egyetlen optikai szálon keresztül. Így tehát nagysebességű kapcsolatot teremthetnek úgy, hogy közben egy kisebb, olcsóbb és kevésbé energiaigényes technológiát használnak, mint amilyet ma a többi cég kínál a piacon, amivel a big data alkalmazások futtatása is hatékonyabbá válhat.

A technológiát ugyanakkor nem tartja meg magának a Microsoft, ami azt jelentheti, hogy más hyperscale szolgáltatók számára is vonzó megoldást jelenthet, mint például a Google vagy az Amazon.

(via: www.datacenterdynamics.com)