Régi szerverek bővítése memóriával, merevlemezzel
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Régi szerverek bővítése memóriával, merevlemezzel, processzorral

A technológiai fejlődésnek köszönhetően napjainkban egy vadonatúj, az aktuális piaci követelményeknek és vállalati igényeknek tökéletesen megfelelő szerver szinte pillanatok alatt elavulttá, régivé, kisteljesítményűvé válhat. Ennek megfelelően érdemes mindig napra készen tartani, bővíteni az Ön vállalata által használt szerver memóriáját, merevlemezét és processzorát.

A szerver ram bővítése érzékelhető hatással lehet a teljes vállalati működésre: a megfelelő méretű ram ugyanis a tökéletes sebességű működés feltétele, főleg, ha a szerver régebbi, azonban a használt programok folyamatosan frissülnek és idővel nagyobb teljesítményű hátteret igényelnek. A memóriára ennek megfelelően érvényes a több jobb elve, hiszen minél nagyobb a ram a szerverben, annál biztosabb a gyors, modern technológiai igényeknek megfelelő működés.

A merevlemez - HDD egyik legfontosabb feladata, hogy a memória szűkössége esetén a tárolt adatok ide kerülnek, aminek fényében gyorsan és hatékonyan dolgozó merevlemezre van szükség. Utóbbi kiemelten fontos az adatbázisok akadozásmentes kezelése érdekében. Éppen ezért, amennyiben Ön vagy munkatársai a szerver munkavégzésének lassulását érzékelik, minden esetben érdemes ügyelni a merevlemez méretére is, illetve bármilyen jellegű modernizálás, korszerűsítés esetén fontos, hogy a merevlemez bővítése is megtörténjen.

A harmadik, hasonlóan fontos eleme az elavult szervernek a processzor (CPU). Természetesen a megfelelő CPU használata kiemelten fontos a megfelelő működés érdekében, illetve a szerver processzor túlterheltsége esetén mindenképpen javasolt a bővítés, azonban ezt a döntést érdemes lehet megvitatni szakértővel, a témában szakembereink állnak az Ön rendelkezésére. Ez kiemelten azért fontos, mert sok esetben egy második processzor beépítése többet árt, mint amennyit használ. Ráadásul sokszor nem csak hatékonyabb, de egyszerűbb is egy újabb szerver csatlakoztatása a rendszerre, mint a processzor bővítése.

A fent leírtaknak megfelelően elmondható tehát, hogy egy régi szerver folyamatos fejlesztése és napra készen tartása érdekében szükséges az állandó kiegészítés, legyen szó memóriabővítésről, a merevlemez kapacitásának kiegészítéséről vagy éppen a processzor működésének kisegítéséről. Cégünk szakértő csapata minden lehetőségről és megoldásról tájékoztatja Önt, hogy a cége számára legideálisabb megoldás mellett döntsön.