Végre leszállítja elhalasztott ARM chipjeit az AMD
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Végre leszállítja elhalasztott ARM chipjeit az AMD

Hosszú várakozás után végre nagyüzemben kezdte el leszállítani Seattle chipjeit az AMD, amely azt reméli, hogy a piacban ma már kevesebb a kétség az ARM technológia adatközponti alkalmazásával kapcsolatban.

Az Opteron 110 chipek segítségével webszervereket, hálózati alkalmazásokat és tárolókat üzemeltetnek majd. A chipek négy- és nyolcmagos változatban lesznek elérhetőek, hálózati és tároló kontrollerekkel együtt.

Az AMD-nek eredeti tervei szerint még tavaly el kellett volna kezdenie a chipek leszállítását, elemzőik szerint azonban a kivárás valószínűleg előnyükre vált, az ARM szerverpiac ugyanis korábban még nem állt készen erre.

AMD's Opteron A1100 server chips are based on the ARM architectureMa már nagyobb a tudatosság a piacon, jobban ismerik az ARM szerverek előnyeit és több szoftver is érthető el hozzájuk, az AMD ugyanakkor tisztában van azzal, hogy még nagy út áll előttük, amíg sikerül valódi áttörést elérni.

Az ARM szerverek adoptálását a szoftverek hiány korábban jelentősen akadályozta, a Seattle azonban már egy olyan piacra érkezik meg, amelyen Linux-alapú operációs rendszerek, middleware megoldások, KVM és Xen hypervisorok állnak készen arra, hogy az új típusú szervereken futtassák őket.

Az AMD egyben elérhetővé teszi a Seattle developer boardját, a HuskyBoardot is, mely segítségével alkalmazásokat fejleszthetnek és tesztelhetnek a mérnökök, ugyanakkor azt még most sem árulták el, milyen áron vagy mikor szállítják majd.

Az AMD tervei között szerepel az is, hogy konkrét munkafolyamatokra optimalizált ARM chipeket készítsenek, a Seattle szériával azonban erre már nem vállalkoznak. Ezt a fejlesztést valószínűleg következő, egyelőre Zen kódnéven emlegetett és valószínűleg egy-két év múlva érkező CPU-architektúrájukra tartogatják.

Az ARM szerverpiac ma még gyakorlatilag újszülöttnek számít. A nagy adatközpontok általában x86-os chipeket használnak, az AMR processzorokra azonban sokan reménykedve tekintenek energiahatékony alternatívaként, melyekkel a sztenderd LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) web- és felhőszolgáltatások hatékonyabban volnának futtathatóak.

(via: www.computerworld.com)