A betöréssel együtt jár a szerverek fertőzése
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

A betöréssel együtt jár a szerverek fertőzése

Napjaink IT-piacán az egyik legnagyobb kihívás, mellyel a vállalatoknak szembe kell nézniük, a kiberbiztonság. A betörések száma egyre szaporodik, de úgy tűnik, nem csak az adatokra jelentenek veszélyt.

A QuinStreet Enterprise friss tanulmánya szerint a biztonsági betörések leggyakoribb mellékhatásának az elmúlt 12 hónapban a szerverek megfertőzése bizonyult. A begyűjtött adatok szerint azok a vállalatok, akik az elmúlt év során valamilyen betörést szenvedtek el, 26 százalékban később fertőzést is észleltek.

A száz és ezer közötti alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknál a helyzet még ennél is rosszabb, a sikeres kibertámadásokat követően 29 százaléknál fedeztek fel fertőzést szervereiken a szakemberek. Az ezer alkalmazott feletti vállalatoknál 23 százalék az arány – átlagosan tehát kijelenthető, hogy minden négy sikeres támadásból egyet fertőzés is követ.

Ennél azonban talán még sokatmondóbb az, hogy a QuinStreet felmérésére válaszoló vállalatok 76 százaléka ismerte be, hogy az elmúlt 12 hónapban sikeresen feltörték a rendszerét. Ennek fényében nem meglepő, hogy a vállalatok több mint 50 százaléka a három legfontosabb téma között tartja számon a kiberbiztonságot.

Többet költenek biztonságra

A részletes adatokból kiderül az is, hogy az ezernél több alkalmazottat foglalkoztató nagyvállalatok 48 százaléka kifejezetten a hardverek védelmét tartja fontosnak.

Ennek természetesen a piacra is hatással van, mivel egyre több cég dönt úgy, hogy növeli biztonsági ráfordításait. A tanulmány szerint a cégek 44 százaléka költ többet a biztonságra a sikeres betörések következtében.

A szerverek, adatközpontok biztonsága az IT kulcskérdése napjaink IT-iparának. A támadások száma gyakorlatilag folyamatosan növekszik, a neten malware-ek, botnet hálózatok, bizalmas adatokra utazó hekkerek keresik folyamatosan célpontjaikat. A biztonsági szakemberek eközben nehezen tudják tartani a lépést az egyre kifinomultabb módszereket alkalmazó kiberbűnözőkkel szemben. Pozitív fejlemény azonban, hogy a nagyvállalatok is kezdik felismerni a kiberbiztonság jelentőségét – még ha ezt saját kárukon tanulták is meg.