110 milliárdosra növekedett a globális felhőpiac
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

110 milliárdosra növekedett a globális felhőpiac

A legújabb adatok azt mutatják, 2015 végül tényleg a felhő adoptálásának éve lett. A felhőalapú szolgáltatások és infrastruktúrák piaca 110 milliárd dollárosra növekedett globálisan, ami természetesen magával vonja az egész alapját adó szerverpiac növekedését is.

A Synergy Research legújabb jelentése szerint négy negyedév alatt (szeptemberig bezárólag), nem kevesebb, mint 28 százalékkal bővült a piac. 2015 több szempontból is az az év volt, amelyben a felhő mainstreammé vált, az early adopter fázison már régen túlléptünk.

A vállalatok egyre nagyobb mértékben állnak át a felhőszolgáltatások és felhőalapú applikációk használatára ahelyett, hogy saját adatközpontokat, szervertermeket üzemeltetnének. Még azok is, akik ragaszkodnak az on-premise, vagyis helyben telepített megoldásokhoz, nagyrészt valamilyen hibrid megoldásra állnak át.

 

Globális felhőpiac

 

A jelentésből az is kiolvasható, hogy a legnagyobb növekedésen az infrastruktúra-mint-szolgáltatás és platform-mint-szolgáltatás (IaaS és PaaS) szegmensek estek át, bevételeik egyetlen év alatt 51 százalékkal növekedtek. E területen az Amazon és a Microsoft aratták le a legtöbb babért.

A privát és hibrid infrastruktúrák valamivel lassabban, 45 százalékkal bővültek, a vezető e téren is az Amazon, szorosan a sarkában az IBM-mel.

A szoftver-mint-szolgáltatás (SaaS) és a felhőalaú Unified Communications piacok 29 és 16 százalékkal növekedtek.

A felhőalapú környezetek építésére használt hardverek és szoftverek eladásai mindebből következően értelemszerűen szintén igen jól alakultak az elmúlt évben, összességében átlépve a 60 milliárd dollárt. A kutatók szerint az infrastruktúrára fordított költések még mindig magasabbak, mint az ezen infrastruktúrák segítségével futtatott szolgáltatásokra irányuló költések, a rés azonban gyors ütemben zárul be.

A felhőtechnológiák ma már masszív bevételeket termelnek, a hatalmas növekedési ütem pedig azt jelenti, hogy ez hosszú távon is folytatódni fog, ami igen izgalmassá teszi ezeket az éveket minden technológiai gyártó és szolgáltató számára.

(via: www.datacenterdynamics.com)