A Lenovo szerverek meghódítják a Nyugatot
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

A Lenovo szerverek meghódítják a Nyugatot

A Lenovo, az IBM teljes x86 szerverrészlegének megvásárlásával átvette a saját neve alá az IBM szerver típusokat. De emellett saját szerver gépeik is vannak. Torony szerverből a legnépszerűbb a kisvállalatoknak szánt TS140-es kiszolgáló, rack megoldásból pedig az RS140-es szerver. A gyártó szerverei rendkívül energia hatékonyak, köszönhetően az alacsony fogyasztású és magas hatásfokú komponenseknek. Az említett kiszolgálókra a gyártó 3év helyszíni garanciát biztosít.

A Lenovo Group Ltd, a világvezető személyi számítógép gyártója. Az eladott darabszámokat illetően a 2012-es évben maga mögé utasította a korábbi világelső HP-t. A vállalatot 1984-ben alapította egy 11 tervezőmérnökből álló csapatot, de a tőzsdén csak 1988-ban jelent meg Hongkongi székhellyel. 2005-ben a Lenovo megvette az IBM PC divízióját. Cégközpontja az amerikai Észak-Karolina állambeli Morrisville.

A Lenovo mint név a "Le" (a Legendből) és a "Novo" (új) szóösszevonásából jött létre.

A Lenovo az asztali számítógépeken és laptopokon kívül szervereket s kézi számítógépeket, képleolvasókat, és mobil készülékeket is értékesít. A Lenovo egyéb információs technológiai termékekkel is foglalkozik és szerződéses gyártást is végez. 2004 decemberében, a Lenovo még viszonylag ismeretlen volt a Kínai Népköztársaságon kívül. Hirtelen azonban a címlapokra került a cég: bejelentették szándékukat az IBM PC részlegének megvásárlására.

A Lenovo ezzel a nyugati világ felé óhajtott terjeszkedni, miközben a világ 3. legnagyobb PC gyártójává válik. Ekkor az ázsiai piac 25%-át tudhatta magáénak, ami jórészt annak köszönhető, hogy számítógépeit jó áron értékesíthette Lenovo fémjelzésű márkaboltjaiban, egész Kínában. Hogy célját beteljesítse, a Lenovo 1.27 milliárd dollárt fizetett az IBM-nek, ebből 670 milliót pénz, további 600 milliót részvények formájában.

2005. március 9-én az Amerikában Befektető Külföldi Cégekkel Foglalkozó Bizottság bejelentette, hogy felülvizsgálta és jóváhagyja az ügyletet, melynek végső mozzanataira 2005. május 3-án került sor, minek eredményeképpen a Lenovo a ThinkVision, ThinkPad, ThinkVantage, ThinkCentre, Aptiva, és a NetVista termékcsaládokkal bővült. A Lenovo szerverek hatalmas választékban és kiváló minőségben kaphatóak világszerte. Gyarapodásuk napról-napra növekszik.