Engedélyt kapott a Lenovo az IBM x86 szerverág megvételére
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Engedélyt kapott a Lenovo az IBM x86 szerverüzletág megvásárlására

Az IBM bejelentette, hogy megkapták a jóváhagyást a külföldi befektetéseket vizsgáló amerikai kormányzati bizottságtól, hogy eladják az x86 szerver részleget a Lenovonak. A vizsgáló bizottság részletesen megvizsgálta az eladási lehetőséget, mivel több kormányzati intézmény is az IBM gépeit használja. Biztonsági szempontból is kockázatmentesnek ítélte a bizottság az eladást, így engedélyt adott az üzletre.
Ezek után mindkét gyártó szinte azonnal közleményt adott ki, amiben kijelentették, hogy minden akadály elhárult a megvásárlás elől, így valószínűleg még a 2014-es évben lezárulhat a felvásárlás. A jövőben a Lenovoé lesz a teljes System x portfólió, a BladeCenterek, a Flex System, iDataPlex, NeXtScale gépek, a kapcsolódó hálózati termékek és a karbantartási szolgáltatások is. A vállalatok továbbá abban is megegyeztek, hogy a Lenovo viszonteladója lesz az IBM belépő- és középkategóriás StorWize tárolóinak és a szalagos mentőegységeinek. Ezen megállapodás értelmében több, mint 7000 IBM dolgozó átkerül a Lenovo-hoz.

A megállapodási folyamatról már januárban egyeztetett a két vállalat, ahol meg is egyeztek, hogy a Lenovo a PC üzletág után az x86-szerver részleget is megveszi az IBM-től. A megkötött üzlet nagyjából 2,3 milliárd dollár értékű, aminek köszönhetően a Lenovo a szerverpiac legnagyobbjai közé kerül. Ezzel az IBM megszabadul egy olyan részlegétől, ami már nem hozott számára elegendő nyereséget.
Az említett szerverpiacon nagyon erős az árverseny, így a Lenovonak szüksége lesz minden beszállítói kapcsolatának bevetésére, hogy megfelelő árazású termékeket tudjon előállítani, amivel piacot szerezhet magának.