Szerver gép konfiguráció az egyediség jegyében
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Szerver gép konfiguráció az egyediség jegyében

A "brand" szervergyártók termékei kevésbé hibásodnak meg, mint az olyan gépek, melyek különböző alkatrészekből összedobott szerverek. Az elmúlt évek során ügyfeleinknél mindösszesen egyetlen szerverben kellet alaplapot cserélni a garanciális idő alatt. Az alaplapi RAID hibásodott meg egy belépő szintű gépnél, a konkrét esetben, RAID szerver kártyánál ilyen még nem fordult elő. A brand szerverek esetében kevesebb meghibásodásból kevesebb szervizelés adódik, így kevesebb a javítási költség, kevesebb az időkiesés is, ami jelentősen javítja a brand szerverek kedveltségét.

Az egyedi összeállítású, gyári ajánlásokat figyelembe véve, akár egyedileg összeállított brand szervereket is ki lehet alakítani, működésüket tekintve nem veszítenek semmit, ugyanolyan hatékonyak, mint a gyári – Dell, HP, IBM, Fujitsu Intel alapú – szerver gépek.

Összehasonlítva a Brand PC-vel: ahogy a PC-k esetében is megoldhatók az egyedi elképzelések, a szerverek esetében is az egyedi összeállítással a cégek egyedi igényeit lehet kialakítani. A brand gépek, ha a gyárban összeszerelt gépekről van szó, különböző garanciális termékszolgáltatás csomagot adnak. Így a szerverek, amelyek akár öt éven át folyamatosan üzemelnek, és ha meghibásodás valamelyik hardverből eredő leállás történik, garanciális csomagtól függően akár négy órán belüli javítás illetve cseregaranciát adnak a gyártók.

Fontos szerverekkel kapcsolatos információ, hogy az egyedileg összeszerelt szerverek esetében, ha az összeszerelés nem a gyárban történik, akkor az ajánlott, beépíthető eszközökkel kapcsolatban egyedileg vannak meg a garanciák. Egy rack szerverre akár 3-5 év garanciát is vállalnak.

Nyilván valamit valamiért, a hosszú ideig garantált működés, a minden alkatrészre nemzetközileg elismert garancia meglétének ára van. Ezek a gépek nem az olcsó kategóriába tartoznak, viszont egy cég életében – ahol az idő pénz – megéri egy ilyen szerverre áldozni. Sok esetben már egy rövid kiesés nagyobb kárt okoz, mint a nagyobb kezdeti költség.

Ellenben, ha mondjuk, saját magunk számára szeretnénk egy jól működő szervert összeállítani, a pénzt ugyan mi sem sajnálhatjuk rá, de picivel több időráfordítással, talán nem csekély összeget spórolhatunk meg. Pláne, ha még megfelelő szakértelem is párosul a türelem mellé, szinte egészen biztosan sikerre fogja vinni otthoni mini vállalkozásához éppen elegendő saját összeállítású szervergépét.