Szerverfarmok és a felhő – nőtt a forgalom az elmúlt években
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Szerverfarmok és a felhő – elképesztően nőtt a forgalom az elmúlt években

(Photo by Sean Gallup/Getty Images)Ahogyan a különféle okoseszközök használata egyre inkább elterjed, egyre nő a felhőszolgáltatók, az adatközpontok, a teljes hálózat forgalma is. A Cisco legújabb jelentéséből most pontosan megtudhatjuk, hogy mekkora ez a növekedés.

A Global Cloud Indexben nem csak az elmúlt évek adatai, de a következő évekre vonatkozó előrejelzések is szerepelnek, így különösen érdekes számokat tanulmányozhatunk. A Cisco többek között arra számít, hogy 2014-hez képest az évtized végéig, 2019-re megtriplázódik majd a globális adatforgalom mennyisége.

Az indexből többek között az alábbiak derülnek ki:

  • 2019-ben a becslések szerint már 10,4 zetabájt lehet az adatközpontok által bonyolított teljes globális forgalom. A Cisco ebbe mindazt a kommunikációt beleszámította, ami áthalad a szerverfarmokon, akár az egyes központokkal, akár a végfelhasználókkal való kommunikáció során.
  • 2014-ben 3,4 zetabájt volt a teljes adatközponti forgalom.
  • A világ jelenlegi legnagyobb flash tárhelye, a Samsung által gyártott merevlemez jelenleg 16 terabájtnyi adat tárolására képes.
  • A felhőszolgáltatások 2019-es forgalmát 8,6 zetabájtra becsülik – ez teszi majd ki a szerverfarmok által bonyolított forgalom nagy részét.
  • Egy fizikai szerverre átlagosan 8,4 workload, vagyis szolgáltatás jut majd – tavaly ez még csak átlagosan 5,1 volt.
  • A hagyományos adatközpontok esetében a workload-sűrűség 3,2 lesz fizikai szerverenként. Ez 2014-ben pontosan 2 volt átlagosan.
  • Az évtized végére a felhőben futtatott szolgáltatások 56 százaléka publikus felhőszolgáltatásokban bonyolódik majd, ami 30 százalékos növekedést jelent a tavalyi helyzethez képest.
  • Ebből logikusan következik, hogy a privát felhők részesedése 44 százalék lesz. Ugyanakkor azt nem tudjuk meg, hogy a hibrid megoldások várhatóan mekkora részt hasítanak majd maguknak – ezek olyan felhőrendszerek, amelyek a hagyományos on-premise és felhőmegoldásokat egyesítik magukban, a privát és publikus felhő előnyeit egyaránt kihasználva.

És még egy adat: a Cisco úgy becsüli, hogy a fejlett felhőalkalmazásoknak másodpercenként több mint 2500 kilobites letöltési sávszélességre lesz majd szükségük, míg a feltöltési oldalon 1000 kbps lesz a követelmény.

(via: www.datacenterknowledge.com)