Napenergiát is kap majd a Bloomberg új adatközpontja
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Napenergiát is kap majd a Bloomberg új adatközpontja

Jelentős mennyiségű napenergiát is igénybe vesz majd a Bloomberg legújabb New Yorkban épített adatközpontja üzemeltetéséhez, jelentették be nemrég. A szerverekkel zsúfolt létesítmény 2,9 megawatt napenergiát kap majd.

(Photo by Robert Nickelsberg/Getty Images)Persze nem egyik pillanatról a másikra valósul majd meg a projekt: a Bloomberg befektetése, amely Orangetownban, a Hudson folyó mentén fekvő egyik külvárosban épül majd meg, még csak a megvalósítás első fázisában van. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Bloomberg új létesítményének mindössze 5 százalékát fedezik majd napenergiából, azonban már ezzel is 11600 metrikus tonnányi szén-dioxid kibocsájtását spórolják majd meg. Ez nagyjából azzal egyezik meg, mintha 6800 autót vonnának ki a forgalomból.

Maga az adatközpont már most is működik, az orangetowni létesítmény egyike a Bloomberg három működő adatközpontjának. Ezt azután hozták létre, hogy 2012-ben egy másik, Manhattanben található központjukat a Sandy hurrikán által okozott áradás okán le kellett zárniuk.

A Bloomberg hosszú távú szerződést kötött a projekt kivitelezőjével az energia megvásárlására – egyre népszerűbb módja ez a megújuló energiaforrásokból származó áram vásárlására, amelyet olyan nagyvállalatok is előszeretettel alkalmaznak szerverközpontjaik ellátásához, mint a Google, a Microsoft és a Facebook.

A szolgáltatók ebben az esetben nem közvetlenül a szerverközpontokat látják el energiával, hanem támogatják a megújuló energiát használó erőművek építését a központok közelében, a létesítmények pedig ugyanabba a hálózatba továbbítják az energiát, amelyből azt az adatközpont is nyeri.

A központok üzemeltetői ezért cserébe "pontokat kapnak", amelyeket átszámítva csökkenthetik a központ hivatalos kibocsájtását, legalábbis papíron. A gyakorlatban tehát arról van szó, hogy kedvezményeket kapnak azért cserébe, hogy saját hálózatukat környezetbarát módon fejlesztik, miközben az energiát nem feltétlenül ők használják fel.

A szolgáltató, a SunEdison a közelmúltban több nagyobb léptékű megállapodást is tető alá hozott, többek között a világ egyik legnagyobb adatközponti szolgáltatójával, az Equinox-szal, melynek részeként egy 150 megawattos erőművet építenek fel Kaliforniában, ezzel a cég egyik adatközpontjának kibocsájtását teljes mértékben kompenzálva.

(via: www.datacenterknowledge.com)