Javított az Oracle a SPARC M7 biztonságán és teljesítményén
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Javított az Oracle a SPARC M7 biztonságán és teljesítményén

Kevesen számítottak arra, hogy az Oracle megtartja majd a Sun Microsystems hardverrészlegét, amikor 2010-ben felvásárolták a céget 7,9 milliárd dollárért – a piac azt várta, hogy a szoftveres és fejlesztői ágazatokra koncentrálnak majd elsősorban, mégsem ez történt.

Larry Ellison váratlan döntésével úgy határozott, hogy nem csak megtartja a Sun hardveres részlegét, hanem még több pénzt pumpál bele. Tette ráadásul ezt egy olyan időben, amikor a piac jellemzően az Intel x86-os rendszerei felé húzott.

A cél az volt, hogy a SPARC rendszerek segítségével az Oracle a szoftvertől kezdve a rendszereken keresztül a processzorokig minden felett teljes kontrollal bírjon, és házon belül oldhassa meg a hardverek és szoftverek fejlesztését egyaránt.

IBMAz elmúlt öt évben az Oracle frissített mind a SPARC architektúrát, mind a szervereket, amelyeket az működtet. Az OpenWorld 2015 rendezvényen nemrég a vállalat képviselői bemutatták a legújabb processzort, a SPARC M7-et, illetve egy sor olyan rendszert, amelyeket a chip üzemeltet. Ez az első olyan chip, amelyet teljes egészében az Oracle tervezett és hozott létre, és ezzel végre megvalósulhat Ellison víziója a szoftver és hardver egységéről.

A cég arra törekszik, hogy ne csak a memóriában tárolt adatoknak legyenek képesek teljesebb védelmet nyújtani, de egyben a hardveres eszközök segítségével a titkosítási folyamatot is felgyorsítsák.

A cél az, hogy partnereik képesek legyenek teljes adatközpontjaikat titkosítva működtetni, semmit se kelljen az illetéktelen behatolók szabad prédájául hagyniuk.

A Hardware-Assisted Encryption rendszer által az Oracle chipjének mind a 32 magjába a titkosítást segítő szoftverfunkciókat épített, ezzel együtt pedig arra törekedtek, hogy mindez ne csökkentse az eszköz teljesítményét.

A piac érdeklődve tekint az Oracle rendszerére, most arra kíváncsi mindenki, hogy a cég valóban képes-e beváltani mindazokat az ígéreteket, amelyeket marketinggépezetük az elmúlt években elhintett. Annyi biztos, hogy céljuk az innováció: az Oracle-nél ma már több ember foglalkozik a fejlesztésekkel, mint a Sun Microsystemsnél valaha.

(via: www.serverwatch.com)