Ezek az adatközpontok épülnek éppen a tengeren túlon
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Ezek az adatközpontok épülnek éppen a tengeren túlon

Ahogyan a dolgok internete (IoT) lassan de biztosan meghódítja a világot, egyre több és több adatközpont épül – nem csak Ázsiában, de amerikai földön is szaporodnak az egyre nagyobb projektek. Áttekintjük, melyek a legújabb említésre méltó fejlesztések.

Google adatközpontA DuPont Fabros Portland mellett vásárolt fel egy nagyobb darab földet, nem véletlenül, hiszen itt már most is számos adatközpont található. A vállalat itteni tervei mellett a kaliforniai Santa Clarában is munkálkodik, ott már az építkezés harmadik fázisát kezdték meg éppen. Torontóban és Phoenixben szintén tervezik a terjeszkedést.

Jóváhagyták a Google 600 milliós projektjét

A keresőóriás már 2006 óta rendelkezik egy működő adatközponttal a The Dalles nevű térségben, most ehhez közel egy újabb nagyszabású projektet indítanak útjára, amelynek megvalósítása 600millió dollárjába kerül majd a vállalatnak.

Első környékbeli adatközpontjuk ennél is drágább beruházás volt, arra 1,2 milliárdot költöttek el, az új helyszíntől mindössze egy mérföldnyire. A környék minden bizonnyal azért szimpatikus a cégnek, mert nem csak a földhöz és energiához juthatnak hozzá viszonylag olcsón, de az állam még adókedvezményeket is nyújt az adatközpontok számára.

A Skybox Datacenters, két dallasi befektetőcég közös vállalkozása szintén nagyszabású építkezésbe kezdett. A Dallas-Fort Worth környék szintén népszerű az utóbbi években az adatközponti szolgáltatók körében, a legújabb központ a tervek szerint egy 20MW-os létesítmény lesz Planóban, alapteürlete 13500 négyzetméter lesz.

A vállalat mögött a Rugen Street Capital és Bandera Ventures befektetős alapok állnak, nem meglepő módon a Dallas-környéki adatközpont-piaci pezsgésből akarnak hasznot húzni az új létesítménnyel. Erre jó esélyük is van, mivel az utóbbi időben egyre több nagyvállalat képviselteti magát a régióban, köztük a Toyota, a FedEx, a Morgan Chase, a Capital One és a Nokia. A 21 hektáros területen a bővítésnek is hagynak helyet, igény esetén akár több mint 31 ezer négyzetméter alapterületűre bővíthetik a szerverparkot.

(via: www.datacenterknowledge.com)