Éles fordulat az AMD stratégiájában
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Éles fordulat az AMD stratégiájában

Az AMD nemrég tartotta meg pénzügyi elemző napját, amelyen többek között azt is elárulták, milyen irányba szándékoznak vezetni a vállalatot a következő években.

Az AMD a jelek szerint megunta az elmúl évek gyenge teljesítményét, ezért járatlan utakra szándékozik lépni. Olyan szegmenseket készülnek megcélozni, amelyben kevés a versenytárs, viszont amelyek nagy növekedési potenciállal bírnak. Ennek részeként többek között a cég ráfekszik majd az adatközponti termékek gyártására is.

Nyugodtabb vizekre eveznek

A döntés aligha lehet meglepő, hiszen az adatközpontok úgy burjánzanak, akár a gomba. Az internetre csatlakozó eszközök száma egyre növekszik, az Internet of Things korának beköszönte hatalmas növekedést jelez előre az infrastruktúra, a megfelelő kapacitás iránti igények terén.

Az AMD elsősorban a szerverprocesszorok piacán szándékozik beszállni ebbe a globális versenybe, ahol bár sokan vannak a versenyzők, a bővülés azt mutatja, hogy mindenkinek van keresnivalója.

Az IoT végpontok piaca ugyanakkor hidegen hagyja a céget: terveik szerint itt nem terjeszkednek majd, sőt, meglévő érdekeltségeiket is felszámolják a következő években. A vezetőség úgy véli – helyesen – hogy a cég adottságai, felépítése nem teszi őket versenyképessé ebben a szegmensben. Emellett hanyagolni fogják majd a különféle okoseszközök, a tabletek, notebookok, mobilok piacát is.

A Zen szellemében

A cég a váltás szellemében termékkínálatán is radikálisan fog változtatni. A korábbi, jellemzően személyi számítógépekbe és szerverekbe szánt CPU-ikat egyelőre megtartják, ám a nagyobb teljesítményt helyezik előtérbe. Ennek képviselője lesz majd a Zen architektúra, amely teljes modellcsaládjukat leváltja idővel.

Az AMD tavaly jelentette be Seattle kódnevű szerverchipjét, amely azonban még mindig nem jelent meg a piacon. A késés oka nem ismert, most már azonban úgy tűnik, hogy kevésbé készülhetünk forradalmi újításokra, mint azt korábban lebegtették. A jelenlegi helyzet szerint valószínűleg inkább amolyan teszt lesz végül a Seattle A1100-ás lapkából, a későbbi Zen alapú K12 architektúra előszele. Utóbbira azonban 2017-ig biztosan várnunk kell majd.