Egyre több céget vonzanak a Kínában gyártott szerverek
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Egyre több céget vonzanak a Kínában gyártott szerverek

A jelek szerint a szerverpiacon is elkerülhetetlen a trend, amely korábban a PC és mobilpiacokon már kiteljesedett: egyre több gépet gyártanak Kínában és Tajvanon a Gartner szerint, természetesen elsősorban azért, mert ez az olcsóbb megoldás.

Kínában gyártott szerverekEgy másik oka az ázsiai gyártók előnyben részesítésének, hogy így a megrendelőknek több lehetőségük nyílik a termékek személyre szabására, mint ha az Egyesült Államokban állíttatnák elő a szervereket. Az olyan mega-adatközpontokat építő cégek, mint a Facebook, a Google és az Amazon teljességgel maguk tervezik meg legújabb szervereiket, ezután pedig kínai cégekkel gyártatják le azokat.

E szerverek legtöbbjét hyperscale környezetekre szabják, melyekben privát és publikus felhőket telepíthetnek és képesek nagyobb webforgalmat is kiszolgálni. Jelenleg a hét legnagyobb felhőszolgáltató közvetlenül kínai és tajvani gyártókkal dolgoztat a Moor Insights and Strategy elemzőcég szerint. Az pedig csak termrészetes, hogy az olyan kínai netvállalatok, mint az Alibaba, a Tencent és a Baidu szintén hazai földön szeretnek inkább bevásárolni.

Míg az amerikai gyártók általában nem hajlandóak barebone szervereket leszállítani, az ázsiai cégek gyakorlatilag bármit megtesznek a megrendelőnek, így a nagyvállalatok úgy szabhatják testre ezeket saját technológiákkal, ahogyan csak szeretnék.

A szerverpiac jelenleg igencsak jó áll világszinten, a Gartner legújabb jelentése szerint 2,96 millió egységet szállítottak le 2015 negyedik negyedévében, ami majdnem 10 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

A növekedésért elsősorban az olyan kínai gyártók felelősek, mint a Lenovo, a Huawei és az Inspur Electronics. A HP és a Dell még ugyan előttük áll, az ő szállításaik azonban csökkentek ebben az időszakban.

Az öt nagy gyártón kívül a kisebb cégek 1,26 millió egység leszállításáért feleltek, és közöttük is ott találjuk a tajvaniakat mint a Quanta, a Wistron vagy az Inventec.

A HP úgy próbál segíteni mindezen, hogy többek között partnerségre léptek az olcsó hyperscale szervereket gyártó, tajvani és kínai gyártókapacitással is rendelkező Foxconnal. Emellett igyekeznek szervereiket extra szolgáltatásokkal bővíteni, és a support vonalon is erősíteni, hogy a nagyvállalatok emiatt inkább őket válasszák. A gyártás maga azonban a jelek szerint visszafordíthatatlanul elsősorban Ázsiába tevődik át a következő években.

(via: www.computerworld.com)