A felhő felturbózza az IT-piacot
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

A felhő felturbózza az IT-piacot

A Gartner piackutató cég előrejelzése szerint a felhőalapú technológiák egyre nagyobb mértékű adoptálása visszarántja majd a tavaly súlyos visszaesést elszenvedő IT-piacot, a rossz eredmények pedig elsősorban a dollárárfolyamnak tudhatóak be.

Felho IT-piacAz elemzés szerint az vállalatok IT-költései globálisan 0,6 százalékkal nőhetnek idén, ami 3,54 billió dollárt jelentene – és ez a növekedés nem is jönne rosszul, a tavalyi évben ugyanis 5,5 százalékkal estek vissza az IT-költések. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy az IT-cégek 216 milliárd dollártól estek el.

Ugyanakkor arra, hogy a piac teljesen regenerálja magát a tavalyi mélyrepülés után, még sokáig kell várni. A Gartner úgy becsüli, hogy a 2014-es, 3,7 billió dolláros szintet még legalább négy évig nem éri majd el a globális IT-piac.

A cég szerint a 2015-ös katasztrofális eredmények mögött elsősorban a megerősödött amerikai dollár áll, emiatt az amerikai multik 2015-ös bevételei jelentősen csökkentek. Ha viszont 2016-ban nem kell ilyen ellenszélben dolgozniuk, akkor akár 5 százalékos növekedést is elérhetnek.

A szoftverbevételek várhatóan 5,3 százalékkal emelkednek majd, elérve a 326 milliárd dollárt. Ezen a piacon is volt tavaly némi visszaesés, 1,4 százalékot csökkent a piac.

Eközben az adatközponti piac stabil növekedésre számíthat, 3 százalékkal 175 milliárdra nőhet az idén. Ennek oka az, hogy a hyperscale infrastruktúrák szükségletei felpörgetik majd a szerverpiacot. A tavalyi évben meglepően jól is szerepelt a szerverpiac a Gartner szerint, az elemzők ugyanis nem várták, hogy ekkora lesz a hyperscale szektor igénye, sem azt, hogy ilyen hosszú időn keresztül fennmarad majd ez az erős trend.

Az IT-szolgáltatások szintén 3 százalékos növekedésre számíthatnak, nagyrészt a cloud computing adoptációja révén – ami pedig önmagában is pörgeti majd a szerverpiacot, hiszen az egyre növekvő számú ügyfél kiszolgálására egyre több szerverekkel zsúfolt adatközpontot építenek a világ minden táján.

(via: www.itpro.co.uk)