A Citrix kiszáll a felhőszerverek piacáról
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

A Citrix kiszáll a felhőszerverek piacáról

A Citrix azzal kezdi a 2016-os évet, hogy eladja teljes CloudPlatform üzletágát. A cég január 11-én jelentette be, hogy felhőtechnológiai termékvonalait egészében eladja az Accelerite vállalatnak, amely a Persistent Systems alá tartozik.

Cirix CloudA közlemény szerint, amelyet a Citrix a lépésről kiadott, ezentúl elsősorban az applikációk és adatok biztonságos szolgáltatására szeretnének koncentrálni, ezért adják át a teljes üzletágat inkább más kezébe. Ugyanakkor a jövőben is szorosan együtt dolgoznak majd az Accelerite-tal, hogy XenServer, NetScaler és Citrix Workspace Cloud alkalmazásaikat megfelelően integrálják a CloudPlatform megoldásokkal.

A CloudPlatform technológia alapja az Apache CloudStack nyílt forráskódú projekt, amelyet a Citrix segített útjára indítani. A vállalat a teljes kódot átadta az Apache Software Alapítványnak 2012 áprilisában, miután egy akvizíció segítségével 2011-ben megszerezték azt.

Az elmúlt öt évben igen hullámzó kapcsolatot ápolt a cég az OpenStack közösséggel. Kezdetben még a Projct Olympus nagy támogatói voltak, 2012-ben azonban inkább a CloudStack favorizálása mellett döntöttek. Az eltelt években a Citrix irányvonala is megváltozott, mivel a 2011-ben felvásárolt cloud.com vezetőinek nagy része elhagyta a céget.

Az Accelerite szerint ma is óriási szükség van a felhőinfrastruktúrákra, még akkor is, ha a fejlesztők egyre jobban adoptálják a konténereket. Bár ezek népszerűsége a felhőben egyre növekszik, a most létező környezetekben még mindig nem képesek megfelelően hatékonyan alkalmazni ezt a technológiát a vállalatok, a CloudStack pedig egy remek, egyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a cégek a hiperkonvergencia útjára állítsák felhőiket a vevő szerint.

A Citrix azonban nem száll ki teljesen a felhőbizniszből, továbbra is azon dolgoznak, hogy egy sor technológiával segítsék a cégek átállását a privát, publikus vagy hibrid felhőarchitektúrákra. Együtt dolgoznak majd a CloudStack és OpenStack közösségekkel is, hogy termékeik a jövőben megfelelően optimalizálva legyenek ezekkel a projektekkel.

(via: www.serverwatch.com)