10 Gbit a leggyorsabb bérelhető net
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

10 Gbit a leggyorsabb bérelhető net

Ha a világ leggyorsabb szélessávú internetkapcsolatával akarunk letölteni, a minnesotai Minneapolisba érdemes költöznünk. Itt ugyanis a US Internet szolgáltató a Google Fibert két évvel beelőzve már most 10 Gbps kapcsolatot kínál.

A szolgáltató ezt a hihetetlenül gyors kapcsolatot persze nem ingyen adja felhasználóinak – aki szeretne ilyen gyorsan hozzáférni a világhálóhoz, annak nem kevesebb, mint 400 dollárt, vagyis több mint 100 ezer forintot kell a szolgáltatásért havidíjként fizetnie.

A szolgáltató persze nem is lakossági ügyfeleit célozza ezzel – azokat a vállalkozásokat akarja megnyerni elsősorban, amelyeknek a működéséhez elengedhetetlen a szélsebes internetkapcsolat. Vállalati szinten pedig egy ilyen nagyságrendű szélessávért a havi százezer forint még csak nem is drága befektetés.

A US Internetnek jelenleg ebben a kategóriában gyakorlatilag nincsen vetélytársa. Az egyetlen szolgáltató, amely hasonló gyorsaságú, 10 Gbps-os internete tesztel, a Verzion, arról azonban egyelőre nem tudni semmit, hogy ők mikortól kínálják szolgáltatásukat. A US Internet szolgáltatása már túljutott a tesztelésen és bekötésre készen áll. Ezen kívül jelenleg a leggyorsabb elérhető szélessávú szolgáltatás 1 Gbps-t biztosít.

A legfrissebb felmérések szerint egyébként az Egyesült Államok 31. a leggyorsabb átlagos netkapcsolattal rendelkező országok toplistáján, az átlag mindössze 20,77 Mbps náluk. A US Internet szolgáltatása, még h csak a vállalati szféra kis részében terjed is el, nagyban megdobhatja ezt a számot.

Egyelőre Minneapolisban mintegy 30 ezer háztartásnál érhető el a szolgáltatás, persze ha előfizetnek rá  felhasználók – az átlagosnál négyszázszor gyorsabb internet a cég közleménye szerint a világon egyedülálló lehetőséget biztosít a lakossági és vállalati ügyfelek számára is.

Persze ahhoz, hogy a kapcsolatot teljes mértékben kihasználhassák az azt igénylők, nem csak a száloptikás technológia szükséges, de speciális routerek, szerverek beszerzése is ajánlott, amelyek képesek ilyen terhelést elviselni, a megfelelő mennyiségű adatforgalmat kezelni.