A Lenovo lenyomná szervereivel a HP-t és a Dell-t
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

A Lenovo lenyomná szervereivel a HP-t és a Dell-t

Néhány évvel ezelőtt a Lenovo sikerrel hagyta le két versenytársát a PC piacon, most pedig arra készülnek, hogy a szerverekkel is hasonlót hajtsanak végre: újonnan megalakult Adatközponti Csoportjukba egyre több pénzt és erőforrást pumpálnak, új fejlesztéseket indítanak be és szaporodnak a stratégiai partnerségek is.

Lenovo fejlődésA Lenovo jelenleg a világ harmadik legnagyobb szervergyártója, ezen pedig úgy próbálnak segíteni, hogy termékkínálatukat változatosabbá teszik. Új ajánlataik között olyan hiperkonvergens rendszerek kapnak helyet, mint a Converged HX szerverek, amelyek a Nutanix szoftverein futnak. Ezek az integrált szerverek közös tárhelyet és számítási erőforrásokat használnak, amelyek egy virtualizált környezetben oszthatóak el.

Szervereket építenek a hyperscale környezetek számára is, amelyek most a mobilos és felhőszolgáltatásokat hajtják, gépeket szállítottak már többek között a Baidu, az Alibaba és a Tencent számára is, amelyek éppen mega-adatközpontokat építenek Kínában.

A cég növekedésének nagyja jelenleg a partnerségektől függ, így igyekeznek minél több vállalatot megszerezni maguknak.

Hasonló technológiákkal egyébként a HP és a Dell is kísérletezik, a Lenovo viszont abban bízik, több céget tudnak megnyerni maguknak azzal, hogy hasonló teljesítményű szervereket alacsonyabb áron kínálnak.

Olcsóságuk oka, hogy gyártókapacitásuk nagy része Kínában található, itt építenek szervereket a világcégek számára, akik ki akarják kerülni a két nagy riválishoz hasonló közvetítőket. A Facebook és a Google saját tervezésű szervereit is Kínában gyártják, bár azt nem tudni, ebben a Lenovo is részt vesz-e. Annyi bizonyos, hogy egy gyártórészleget Mexikóban is létrehoztak, hogy innen szolgálják ki az amerikai piacot.

A Lenovo szerverkínálata egyelőre nem olyan nagy, mint a HP-é, és a support terén is kevésbé tudják felvenni a versenyt, ennek ellenére a vállalat vezetői bíznak abban, hogy gyártókapacitásuk és új technológiáik a jövőben sikerre viszik a vállalatot és egészen a dobogó legfelső fokáig menetelhetnek.

(via: www.computerworld.com)