Növekedtek az Intel adatközponti bevételei
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Növekedtek az Intel adatközponti bevételei

A harmadik negyedévben ismételten sikerült az Intelnek növelnie az adatközponti szolgáltatásokból származó bevételeket, három hónap alatt 14,5 milliárd dollárt zsebeltek be összességében, ami a tavalyi évhez képest is növekedést jelez, ha nem is radikálist.

Nettő bevételük 3,1 milliárd dollár volt, ez viszont már hatszázaléknyi csökkenést jelez a tavalyi évhez képest. Az Intelt nem aggasztja a csökkenés, az új technológiákra épülő szolgáltatásaik ugyanis még mindig jól szerepelnek.

Az Intel bevételeinek 40 százalékát ebben az időben az adatközpontokból, a dolgok internetéből (Internet of Things, IoT) és memóriarészlegéből szerezte. Az adatközpontok 4,1 milliárd dollárt hoztak, elsősorban azért, mert a felhő egyre inkább erősödik.

Az IoT részleg szintén igen sikeres negyedévet zárt 581 millió dolláros bevétellel, ami tíz százalékos növekedést jelent a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Data CenterAz x86-os és ARM rendszerek közötti éleződő versenyről a vállalat vezérigazgatója, Brian Krzanich azt nyilatkozta, a konkurenciaharc eddig is megvolt mind a személyi számítógépek, mind az adatközpontok piacán. Céljuk az, hogy egyre nagyobb teljesítményű termékekkel jelenjenek meg a piacon, hogy ügyfeleik a régi Intel rendszereket is a cég újabb termékeire frissítsék ahelyett, hogy máshoz pártolnának át. A vállalat tehát arra törekszik, hogy az adatközpontok piacán a következő években is vezető szerepet tölthessen be.

Krzanich beszélt arról is, hogy a jelek szerint a PC-k piaca stabilizálódik az elmúlt évek negatív tendenciái után. Az Intel célja az, hogy olyan technológiákkal jelenjen itt meg, amelyek már az okoseszközök, az IoT világa követelményeinek is megfelelnek.

A vállalatnál mindenképpen azt várják, hogy e téren is sikerül majd a bevételeket növelni, ha nem is a következő, de legkésőbb az azt követő negyedévben. Mindenesetre úgy tűnik, hogy ez kevéssé aggasztja őket, Krzanich elsősorban inkább az adatközpontok és IoT terén elért sikerekre igyekszik irányítani az ipar figyelmét, mintsem hogy komolyabb spekulációkba bonyolódjon.

(via: www.serverwatch.com)