Nagy sűrűségű IBM mágnesszalag
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Nagy sűrűségű IBM mágnesszalag

Az IBM egy amerikai konferencián mutatta be új, nagy sűrűségű mágnesszalagját, melyet a Fujifilmmel közösen fejlesztett. Az új eljárással egy LTO kazetta akár 154TB-os is lehet. A diszkes adattárolók mellett a mágnesszalagos tárolás lassúnak és régimódinak tűnik. Azonban a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően még mindig a szalag a legolcsóbb adattárolási módszer. Erre nagyon jó példa a most kifejlesztett, új mágnesszalagos adattárolási eljárás is.

Mindkét cég beletette a maga saját technológiáját az új fejlesztésbe: az IBM azt az eljárást, ami lehetővé teszi az író és az olvasó fej nanométeres pontosságú pozicionálását, míg a Fujifilm a bárium-ferrit részecskék finom porlasztását lehetővé tevő technológiát, melyekkel egy LTO6-os magnóhoz képest 27-szer nagyobb sávsűrűség érhető el. A fejlesztéseknek köszönhetően sokkal több adat írható ugyanakkora területre (négyzethüvelykenként 85,9 gigabitet tud tárolni). Az új eljárással egy szabványos LTO kazetta kapacitása elméletileg 154TB-ig növelhető.

A gyártók szerint az új technológia egyenlőre még nem lesz kereskedelmi forgalomban kapható, mivel az új megoldást a ma általános szalagos meghajtók méretére le kell zsugorítani.