Nagy teljesítményű Linuxos IBM szerver
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Nagy teljesítményű Linuxos IBM szerver

Az IBM bővíti a linuxos szerverek palettáját a legújabb, négyfoglalatos 7R4 modellel, amivel az x86-os rendszerekkel próbál versenyezni.
A cég 2012 őszén kezdte el forgalmazni Power7+ processzoros rendszereit, amelyek azóta már PowerLinux kiadásban is megjelentek. Az új chip 8 magot tartalmaz, magonként 4 szál párhuzamos végrehajtására képes, a cache mérete 80MB. A Power7+ esetében az órajel maximum 4,3GHz. A rendszerbe beépíthető memória maximum mérete 1TB, 16GB-os modulokkal számolva. Az 5U magas házba 6db 2.5"-os lemez építhető be és tartalmaz 6db PCI Express 2.0 foglalatot is.

A PowerLinux rendszerek hardvere megegyezik az IBM i operációs rendszert futtató Power gépekével, de ezeken csak és kizárólag Linux fut. Ennek köszönhetően a gépek ára is alacsonyabb, mivel a végfelhasználónak nem kell kifizetnie az IBM operációs rendszer és egyéb szoftverek licencköltségét - így egy PowerLinux szerver kb. harmadával olcsóbb, mint egy azonos hardver IBM i szoftverrel.

Az IBM számításai szerint egy ilyen linuxos rendszer a költségeket tekintve felveszi majd a versenyt a hasonló konfigurációjú x86 rendszerekkel. A rendszerhez járó, magonként 20 VM-ig skálázódó IBM PowerVM for Linux virtualizációs réteg támogatása annyival olcsóbb a VMware-hez képest, hogy ez szinte teljesen ellensúlyozni tudja a PowerLinux 7R4 magasabb hardverköltségét.