IBM x3400M3 szerver
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

IBM x3400M3 szerver

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára a belépő kategóriában is olyan képességű konfigurációk érhetők el, amelyek a legkomolyabb igényeket is kiszolgálják. Jó példa erre az IBM System x3400 M3 Intel-alapú szervere. Az x3400 M3 látszólag egy irodai kiszolgáló, amelybe két processzor építhető be, ezek azonban négy- vagy hatmagos Intel Xeonok is lehetnek, egyenként 4 vagy 12 megabájt cache-sel, vagyis teljes kiépítés esetén 12 nagy teljesítményű mag áll az alkalmazások rendelkezésére. Ahhoz, hogy a sok processzormagot ki lehessen hajtani, nagy mennyiségű és sávszélességű memóriára van szükség, de az x3400 M3 ezen a területen sem vall szégyent, 16 foglalata révén az operatív tár akár 128 gigabájtig bővíthető regiszteres DDR3 DIMM modulokkal, a megbízhatóságról pedig ECC Chipkill gondoskodik, valamint rendelkezésre áll a memóriatükrözés lehetősége is.

Nem is olyan régen ezek a funkciók még a közép- és felső kategóriás UNIX-szerverekben voltak csak jelen. Mivel a torony kivitelű gépeket rendszerint szeparáltan üzemeltetik és nem képezik tárolóhálózat részét, ezért fontos a megfelelően nagy lokális háttértár-kapacitás. Az IBM mérnökei úgy alakították ki a szervert, hogy akár 8 darab 2,5" SAS vagy 4 darab 3,5" SATA diszket is befogadjon, egy külső doboz segítségével pedig összesen akár 16x2,5" vagy 8x3,5" lemez is csatlakoztatható, ami 16 terabájt kapacitást is jelenthet - a RAID 0/1/10 magától értetődő alapkiépítésben is Bővíthetőség terén is kiemelkedően teljesít a szerver, 5 PCIe és 1 PCI kártya is helyezhető bele.
Ha megbízhatóságról van szó, mindenkinek a hot-swap és redundancia jut eszébe legelőször. A System x3400 M3 akár redundáns tápegységekkel is kérhető, a merevlemezek üzem közben cserélhetők, illetve a 3 hűtőventilátor is egyetlen mozdulattal kiemelhető és kicserélhető. A gép hűtése csendes, de mégis hatékony. A ventilátorok fordulatszáma a terhelés (és a hőmérséklet) függvényében változik, így ha a torony kivitelű szerver nem egy szerverteremben, hanem egy irodahelyiségben található, akkor sem zavarja a munkát.
Mivel elsősorban irodai környezetbe, fiókirodákba tervezett szerverről van szó, különösen fontos a távoli felügyelhetőség. Az x3400 M3 IPMI 2.0 szabványú integrált távmenedzsment-megoldást tartalmaz, amely az alkatrészek állapotának folyamatos monitorozása mellett lehetővé teszi a távoli ki- és bekapcsolást, újraindítást, konzol-átirányítást is, emellett a gép figyelmeztetni tudja az adminisztrátort, ha hardvermeghibásodás várható.
Az x3400 M3-at az IBM leginkább a toronyszerverek által hagyományosan betöltött feladatokra ajánlja, de teljesítménye és konfigurálhatósága révén ideális csoportmunka- és üzenetkezelő szervernek (pl. Microsoft Exchange, Lotus Domino alá), erősebb konfigurációban, nagy memóriával és háttértárral biztonsággal bevethető ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerek, vállalatirányítási rendszerek vagy adatbázisok alatt is.