IBM Blade rendszerek
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

IBM Blade rendszerek

A hagyományos rendszerekben egy fizikai egység egy szervernek felel meg, melyekhez perifériákat, tápellátást és hálózati kábeleket csatlakoztatunk. A szerverekben a bővíthetőség érdekében hagytak helyet újabb komponensek beépítésére. A blade rendszerekben egy szerver szintén egy elkülöníthető eszköz, mint a hagyományos rendszerekben, de nem tartalmaz sok bővítőhelyet, nincs önálló tápegysége, így sokkal karcsúbb (ezért is nevezik penge szervernek). A penge szerverek befogadására létrehoztak egy keretet, amely a tápellátást, hálózati csatlakozást, a kezelőszervek és monitor csatlakoztatását is megoldja. A diszkek külön dobozban kaptak helyet.

Az IBM a hagyományos szerverek mellett a blade szerverek terén is a megbízható, rugalmas és a mai kor követelményeinek megfelelően energiatakarékos rendszereket kínál. A blade fejlesztéseknél törekedtek a visszamenőleges kompatibilitás megőrzésére. Erre jó példa, hogy a BladeCenter keretek első tagjaként „E” keret is képes a legújabb fejlesztésű pengék egy részét befogadni. A befogadás korlátja a pengék tápellátása: a legújabb nagysebességű processzorok teljesítményfelvételének kiszolgálására már nem képes az „E” keret. A 32 ill. 64 bites Intel és AMD processzor alapú IBM blade szerverek, keretek és tárolók rendszerében a néhány szerveres megoldásoktól a nagyméretű adatközpontokig skálázhatók a rendszerek.
A keretekbe elhelyezhető penge szerverek teljesítmény és felhasználási területtől függően választhatók. Az új technológiák, processzorok megjelenésével folyamatosan bővül a választék. SAS, SATA vagy SSD diszkekkel bővíthetők és a háttértár eléréséhez pedig SAS vagy Fibre Channel vezérlőkártyával is bővíthetők a szerverek. A hardver felügyeletét a beépített rendszerfelügyeleti processzor végzi. Az energiatakarékos működést az IBM Systems Director Active Energy Manager biztosítja, mely méri és szabályozza a rendszer hűtését és fogyasztását.