Az IBM kiszállna az x86 szerverek piacáról
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Az IBM kiszállna az x86 szerverek piacáról

Az IBM az x86 szerverrészlegét eladná. Az IBM és a Lenovo hetek óta egyeztet ez ügyben, de egyenlőre nem tudott dűlőre jutni az árral kapcsolatban. A Lenovo már régebben megvásárolta az IBM PC-részlegét, majd ezután a legnagyobb számítógépgyártók közé emelkedett. A szerverrészlet megvásárlásával a Lenovo piacot vásárolna és további növekedési lehetőségre tenne szert. Erre azonban még biztosan várni kell, mivel az üzlet nem ért meg a Lenovo-nak annyi pénzt, amennyit az IBM szeretett volna kapni ezért.
Az IBM vezetői úgy ítélték meg, hogy az x86 szerverek piaca már nem hoz elég hasznot számukra, így megpróbálják eladni addig, amíg nem lesz veszteséges. Egyébként is csak a harmadik az IBM az x86 szerverek piacán az eladott gépek számát és bevételt tekintve a HP és a Dell mögött. Ebből a szekcióból származó forgalma folyamatosan csökkent. A vállalat három másik szervercsaláddal rendelkezik még, melyek saját fejlesztésű processzoron saját operációs rendszert futtatnak, ezzel ellentétben az x86 család processzora az Inteltől vagy az AMD-től származik, az operációs rendszer pedig Windows vagy Linux, így viszonylag kevés a saját hozzáadott szellemi tulajdon, amit az árazásban érvényesíteni lehet.

Az eladással az IBM a felszabaduló erőforrásokat a nagyobb profitot hozó üzletágakra tudja koncentrálni. Ezért adta el már korábban a PC részlegét is a vállalat. A kínai Lenovo már régebben is jelét adta annak, hogy nagy tervei vannak a szerverek piacán is. A vállalat már régóta értékesít szervereket a hazai piacán és már akkor lehetett arról hallani, hogy megvásárolnák az IBM x86 kiszolgálók piacát.
A kínai Lenovo az elmúlt években a vezető PC-gyártók közé nőtte ki magát, a HP mögött a második lagnagyobb vállalat lett. A cég az IBM szerverrészlegének megvásárlásával törne be igazán a kiszolgálók piacára, amivel tovább növelhetné nyereségességét.