A Power 8 szerverek erejében bízik az IBM
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info@szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

A Power 8 szerverek erejében bízik az IBM

Tovább zajlik az IBM vállalati átalakulása: a Nagy Kék 2015 harmadik negyedévében közzétett pénzügyi jelentése egyszerre mutatja meg, melyek a techcég legnagyobb gyengeségei – és milyen lehetőségeket igyekeznek kihasználni.

IBMA legutóbb negyedévben a vállalat 19,3 milliárd dolláros bevételt termelt, ami 14 százalékos csökkenést jelent a megelőző év azonos időszakához képest. Nettő bevételük majdnem pontosan 3 milliárd dollárra rúg, ami ugyancsak 14 százalékos csökkenést jelent.

Összességében ez negatív trendet jelez, az IBM-nek azonban egyelőre még nem kell nagyon aggódnia emiatt. A felhőszolgáltatásokból, analitikai és közösségi szolgáltatásokból, a mobilokból és kiberbiztonságból származó bevételeik ugyanis a harmadik negyedévben 27 százalékkal növekedtek.

A felhőszolgáltatások kiemelkedően jól mennek, e téren három negyedév alatt 65 százalékkal voltak képesek növelni bevételeiket. Az elmúlt 12 hónap során így nem kevesebb, mint 9,4 milliárd dollárnyi bevétele származott a cégnek a felhőből.

Ez jó hatással van szervereikre is, kiemelten a Power 8 szerverekre és a System Z rendszerekre. A vállalat privát felhőszolgáltatásait ügyfeleik ugyanis az általuk szolgáltatott szerverekre építik, a Z és Power platformokra – az egyik üzletrész tehát felfelé húzza magával a másikat. A negyedév alatt a Power szerverekből származó bevételek 2 százalékkal emelkedtek, így már a harmadik egymást követő negyedévben hoztak pozitív eredményt.

A System Z bevételek 20 százalékkal emelkedtek, a z13 első negyedévben történt bemutatása óta pedig a növekedés több mint 40 százalékra rúg.

Ezzel együtt olyan hardveres területei is vannak a cégnek, amelyek nem mennek olyan jól: tárhelyeik például kifejezetten rossz teljesítményt nyújtanak az elmúlt időben. Ez a piac összességében is igen kemény konkurenciaharcoktól dúlt, így nem meglepő a gyenge szereplés.

Összességében az IBM sikeresnek tűnik abban, hogy az újabb típusú szolgáltatások felé mozduljon el – ezzel együtt pedig a jelek szerint sikeresen lendíti fel szerverágazatát is.

(via: www.serverwatch.com)