Fujitsu BX400 szerver
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Fujitsu BX400 szerver

A Fujitsu új blade szerver rendszert mutatott be, amely kifejezetten az olyan kis- és középszegmensbe tartozó vállalkozásokat célozza, amelyek méretezhető, hatékony működésre és a kiszolgálói funkciók összevonására törekednek: a PRIMERGY BX400 a hasonló  rendszereknél még soha nem látott kompakt méretben kombinálja a PRIMERGY BX900 rugalmasságát és teljesítményét. Számos vállalatnál nem csupán az informatikai költségvetés, hanem a rendelkezésre álló hely mérete is korlátozott - e szűk keresztmetszetekre most már megoldást jelenthet a BX400. Ez a kompakt megoldás egy teljes adatközpont infrastruktúráját kínálja, ugyanakkor kényelmesen elfér egy asztal alatt.

Számos vállalatnál nem csupán az informatikai költségvetés, hanem a rendelkezésre álló hely mérete is korlátozott. A Fujitsu most egy szinte tökéletes megoldást kínál, amely legyőzi ezeket a korlátokat. Az új PRIMERGY BX400 teljes funkcionalitású penge rendszer, amelynek kialakítása teljes mértékben a felhasználóbarát és sokoldalú infrastruktúra szempontjaira épül, kifejezetten a középméretű vállalkozásokat célozza meg ügyfélként, de például a nagyobb számítástechnikai és adattárolási igényekkel rendelkező fiókirodák is a potenciális ügyfelek körébe sorolhatók. A PRIMERGY BX400 legfeljebb nyolc szerver vagy adattároló blade egység optimális kombinációját biztosítja egy kisméretű szekrényben, megoldások és szolgáltatások teljes körű támogatásával. Az új blade rendszer négy pillérre épül: 

könnyű használhatóság
moduláris kialakítás 
környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével kialakított összetevők (zöld IT)
költséghatékonyság 

Végül, de nem utolsósorban: A Fujitsunak a NetApp céggel kötött partneri megállapodásából származó technológia alkalmazásával teljes körű integrált virtuális adattárolást nyújt, valamint az ügyfél helyi infrastruktúrájának lehetőségeinek kibővítése céljából biztosítja a felhő elérését. 

Zöld teljesítmény

Az energiahatékonyság a PRIMERGY BX400 egyik legfontosabb jellemzője. Használatával csökkennek a villanyszámlák, kisebb a légkondicionáló rendszerek terhelése, sőt az informatikához kapcsolódó ökolábnyom mérete is. Az új tápmodulokkal kisebb az energiafogyasztás, és közvetlenül valósul meg a rendszer hűtése. A csökkentett zajú üzemmódban a rendszer úgy szabályozza a ventilátorok működését, hogy az egység ne keltsen 45 dB(A) feletti szintű zajt.

Előnyök: Könnyű üzembe helyezés és erőfeszítés nélküli felügyelet

A PRIMERGY BX400 a vállalatok számára lehetővé teszi, hogy kevesebb időt kelljen eltölteni a rendszer üzembe helyezésével és felügyeletével. Az ügyfelek ehelyett inkább azokra az alapvető üzleti folyamatokra koncentrálhatnak, amelyek vállalatuk nyereségessége szempontjából létfontosságúak. A rendszer egyszerűbb életciklus-kezelése akár 60 százalékkal is csökkentheti a napi üzemeltetési költségeket. 

Összefoglalva tehát az ügyfél a PRIMERGY BX400 használatával

üzemeltetési költségeket takaríthat meg (más rendszerekhez képest) 
kiváló adattároló eszközre támaszkodhat
alacsony zajszint mellett üzemeltetheti informatikai rendszerét
az Önök extra szolgáltatásainak előnyeit élvezheti

Rack vagy torony (asztal alatti) kivitel

A korlátozott méretű irodaterülettel rendelkező kis- és középvállalatok számára a PRIMERGY BX400 kétféle kivitele rugalmas alkalmazkodást tesz lehetővé az ilyen jellegű környezetekhez. A rack verzió egyszerűen integrálható egy iparági szabvány 19 colos Fujitsu rack  vagy bármely más gyártó rack megoldásába. A torony verzió egyszerűen elhelyezhető egy asztal alá vagy akár a recepció területén anélkül, hogy bármiféle módon felhívná magára a figyelmet. A BX400 a jelenleg elérhető legcsendesebb blade szerver.

Nagyobb hatékonyság és kisebb költség

Energiahatékony, költségtakarékos, könnyen üzembe helyezhető és felügyelhető új PRIMERGY BX400   az informatika nagyobb hatékonyságával elősegíti a produktívabb üzleti tevékenységet is. Az adattárolás és az általános számítástechnikai igények kiszolgálása szempontjából egyaránt költséghatékony. Ugyanakkor közel 30 százalékkal csökkenti az ügyfél energiaszámláját. Mivel nem bocsájt ki jelentős hőmennyiséget, a légkondicionálás terhelése is minimális. Egy másik előnye a csökkent energia fogyasztásból adódó széndioxid-kibocsátás csökkentése. 

A célcsoport nagyszámú kis- és középméretű vállalatot jelent, illetve megfelelő megközelítéssel akár fiókirodákkal rendelkező nagyvállalatokat is, amelyek felismerhetik ennek a kis méretű, de nagy teljesítményű eszköznek a szükségességét.

Néhány technikai tudnivaló
A Fujitsu virtualizációra és a felhő alapú számítástechnikára is felkészített, teljes körű PRIMERGY pengeszerver portfóliója a legújabb Intel Xeon 5600 sorozatú processzorokkal és nagy memóriakapacitással ellátott eszközöket jelent, amelyek mind fizikai, mind virtualizált környezetben az alkalmazások teljes körét képesek futtatni. Partnereink számára teljes körűen integrált virtuális adattárolót kínálunk a PRIMERGY pengeszerverekkel, valamint „a felhő” elérhetőségét, amely lehetővé teszi az ügyfél helyi infrastruktúrájában meglévő lehetőségek kibővítését az egyénileg konfigurált szerver-, adattárolási és biztonsági mentési erőforrások gyors és egyszerű elérhetőségével.

A Fujitsu PRIMERGY BX400 rendszere a népszerű operációs rendszerek – például a Windows és a Linux legtöbb jelenlegi és korábbi verziója mellett az elterjedt virtualizációs technológiákat (pl. Microsoft HyperV, VMware és Citrix Xen) is támogatja. A PRIMERGY BX400 ugyanazokkal a PRIMERGY BX szerver-, adattárolási, kommunikációs és felügyeleti megoldásokkal látható el, mint a PRIMERGY BX900, amely az iparági szabvány benchmark tesztekben már számos világrekordot ért el.

A Fujitsu BX400 szerver 2011. 1. negyedévében kerül forgalomba.